…semalam adalah birthday saya (dan aidiladha juga..)

huiu..weekend ni paling kelam kabut lah
on 26th, our 4th anniversary
on 27th, my birthday
dan juga sambut aidiladha
rumah mak saya ada korbankan sekor lembu…jadi agak kelam kabut sikit nak buat itu-ini at the same time semua org tanya ada party birthday ke kali ni..
apa punya soklan daa..dah tentu ada..sekali dengan kenduri korbankan lembu tadi lah…
ha..makan sup daging puas2..saya belanja huahuahuahua 🙂 🙂
tapi saya tidak makan daging ittew..
bukan vege..tapi mme alahan pada daging lembu dan daging yg sewaktu dengannya
jadi saya buat tak heran jer la dgn daging lembu tu..(nak upload gmbar kek, tapi malangnya kek dah punah sebelum sesi photog)

my wish for my brithday:

semoga saya sentiasa jadi insan yg ingat diri. semoga saya gunakan umur dan kesempatan yang ada ini untuk melakukan yg terbaik untuk diri saya, keluarga, agama dan negara yang saya cintai ini. semoga tabiat buruk saya sebelum umur 30 tahun ni dapat dihapuskan dan diganti dengan yang baik2 belaka…dan semoga allah limpahkan rezeki dan kekuatan kepada saya untuk berbakti di dunia ini….

my wish for my 4th anniversary:

semoga ikatan ini kekal selamanya. semoga kami diberikan kekuatan untuk menghadapi segala rintangan yang mendatang. semoga allah berkati rumahtangga kami dan jadikan kami keluarga yang berkualiti di dunia dan di akhirat. semoga kami juga diberikan kekuatan fizikal dan mental untuk menjalankan amanah allah di muka bumi ini di samping mengekalkan rasa kasih sayang dan saling menhormati di antara kami…

and last but not least, my wish for aidiladha:

semoga allah terima pengorbanan yang telah kita lakukan kali ini…dan semoga allah kurniakan kelembutan jiwa kepada kita untuk menghayati erti pengorbanan yang sebenar sebagai seorang muslim dan khalifah allah di muka bumi ini..

sekian..saya (yg dah tua ini) menulis…..

Advertisements

…just it…

lately, this issue has been ‘wandering’ inside my mind..
(i know i’m gonna be 30 on this 27th..but i think this topic is so relevant right now)

just wanna have some ‘wild’ opinion from you guys..

does age indicate the maturity of somebody?

hmm..as for me, NO IT IS NOT..why?

1. just have a look out there, i mean out of this super-boring Blok D5 itself lah..how many older people being rude and not showing their maturity when it comes to deal with older people on even with younger one also…

2. nowadays, we can find easily people within the age of 25++ being bosses at their workplace. and amazingly, they CAN show their maturity thru their humbleness, dignity, dynamic, and respect to the other workers esp their subordinates…

3. and, ironically we can see so much OLDER people out there…even don’t care what is respect for..and what is dignity for..keep on yelling and mumbling for no strong reason…make me think that:

::AGE IS not A MEASURE FOR ANYTHING..UNLESS WE DO SOMETHING FOR IT::
p/s: frens..don’t worry if u don’t get what i mean..i’m just ‘merepek’ one lah okay…

…..huh……..

iya darah saya sedang menyirap sekarang ni..
geram..bengang..tension…
saya tak pernah kurang ajar dengan awak ok
yang awak buat kurang ajar dengan saya ni kenapa?
hangat hati betullah macam ni…

…macam-macam Ben10…

anak lelaki saya ni mmg kipas-susah-mati Ben10 ni.
saya pun tak tau dari manalah dia dapat tau pasal BEn10 ni
maybe kat cartoon network kot..kan ada Ben10 marathon show every saturday
silap saya la bagi dia tgk channel tu kan
owh ya..sepupu2 dia pun mmg tgh naik dengan bendalah ni
no wonder lah dia pun sama naik kan..
memula nak sepender Ben10..saya carikan lah merata-rata
(maybe some of u out there know this story..kat FB saya ada ceritakan)
owh ye sebelum dia nak sepender tu, dia nak jam yg boleh keluarkan suara Ben10 tu..yg besar gedabak..pastu nak yg ada cahaya pastu nak yg elegan pulak..so ada 3 jam Ben10 la ni
pastu my friend’s wife hadiahkan pulak bola Ben10 kat dia..lagilah dia suka…
pastu nak shirt Ben10 pulak…
aduh..bukan sehelai..nak 3 helai sekali..
lastly (hopefully lah), kat Zoo Melaka last wiken dia nak topi Ben10 pulak…hem belikan je lah..macam2 Ben10 tu…

ni gambar2 dia beraksi dgn bola yg auntie ifa bagi..tq auntie

…when my princess is sleeping…

saya suka tengok muka baby masa mereka tidur..
anak-anak saya, lagilah saya suka kan..
muka diorang mcm suci semacam jer..ye lah kids don’t have any sin kan..
semalam ni saya tak de kerja..saja snap gambar my lil princess ni ha…
(sori semua rambut Mia agak bersepah, mama tak mau bawak Mia pergi saloon auntie Elyna kat KL tu..mama kedekut hahahaaa….)

sungguh lasak ini budak..

eh eh ada org kesah ke kalau rambut kita bersepah 🙂

…There You’ll Be…

saya sangat suka lagu cinta ini…

dipetik daripada filem Pearl Harbour…

liriknya? saya dah hafal..kalau kawan2 nak silalah cari sendiri heheee

(0wh ya…saya sedang buat2 lupa bahawa entry ini adalah entry pra-anniversary hahaha, patut la jiwang semacam jer)

…DLP…

salam semua
hari ni baru saya masuk opis
monday- cuti rehat sebab ahad tu amik my lil sis kat Segamat..
tuesday- EL sebab rumahku kebocoran 🙂
air kat master bedroom’s toilet menitik kat porch
since umah ni masih dalam DLP –apa tu?
(DLP= defect liability period, means masih dalam warranty selama 2 tahun, jadi aku claim jer la keje2 renovation kat developer ku itu..)
hari ni dah boleh keje..selepas semalaman mengemas habuk2 di master bedroom saya..

….

dah dah…nak buat keje…

🙂

Previous Older Entries