..i bangga u…

huh..hari ini banyak kerja tapi i think i must jot this down..before i forget it.

hari ni buat kesekian kalinya saya bangga menjadi seorang PTD..sebab hari ini dah terbukti PTD memang versatile dan flexible..buat apa pun boleh (tapi bukan pak/mak sanggup yer..)

apa cerita ni tetiba bangga semacam..

hah..macam ni..
hari ini ada perhimpunan bulanan ministry..nak dijadikan cerita jalan putrajaya ni jammed like su* k..ada masalah technical kat JPA tuh..gate tak blh bukak..so boleh dikatakan hampir semua kakitangan awam putrajaya ni lambat punch in. jadi perhimpunan agak kelam kabut sebab semuanya dah lari dari jadual asal..(dah ‘bencana alam’..nak buat apa lagi)

so, when the time comes to prayer (doa) session, pegawai yang dah diamanahkan tak maju ke depan..so semua tetamu termasuk YB Timbalan Menteri dah berpandangan…MC dah panik giler (sorry nik kalau exaggerating), last2 adalah seorang PTD 48 ni (yang memang berkaliber – Encik SVL..u know who u r) willingly maju ke depan baca doa secara impromptu di depan dif2 kehormat dan hampir 300 tetamu..huh bukan senang tu kan…then semua orang tarik nafas lega..dalam hati i “hem..that’s what PTD is all about: sentiasa bersedia dan sentiasa selangkah di hadapan…)

encik2 dan puan2..sila jangan jeles dan jangan kata i poyo okay..apa yg saya rasa sekarang..i’m proud of my own service…..

to encik berkenaan, caya lah…i pasti vote u untuk jadi juara karaoke akan datang hahahaaaaa………..

5 Comments (+add yours?)

  1. aishah
    Oct 22, 2009 @ 10:34:47

    i dah congrats boss berkenaan. 🙂
    always prepared. i lewat tadi…. wuwu

    Reply

  2. farah
    Oct 22, 2009 @ 10:57:34

    cayalah salina! good luck k!

    Reply

  3. fiza
    Oct 22, 2009 @ 11:46:26

    hmm.. cayalah 48 tuh.. tp dh level bos mmg la kene cam gitu.. kalo gomen servant, camtu lah gayanye.. ye dak?

    Reply

  4. mamawafiy
    Oct 22, 2009 @ 12:35:33

    cacah: hah u mmg bab2 congrats sentiasa ke hadapan😉
    farah: tengkiu farah..u too gud luck
    fiza:hem tu lah cabaran jd boss kan, lelaki plk tu..takkan pompuan nak baca doa hahahaa

    Reply

  5. shahsulong
    Oct 22, 2009 @ 15:58:52

    :senyum:

    Alhamdulillah. PTD memang itu spirit nye. tak gentar, tak luak, tak putus asa. sentiasa bersedia melangkah ke hadapan.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: