…mari koyakkan magazine mama…

huh…Damia dah makin cerdik sekarang. Apa benda saya pegang semua pun dia nak gigit. Kalau tangan dia sendiri jgn ckp lah..satu tangan sekali masuk dlm mulut..Ingatkan dia lapar ke, tapi according to paed, mmg nature baby sebaya dia mcm tu..kira motor skill la ni. Hem..apa-apa ajalah Damia…pastu kalau dia gelak, satu rumah dari tingkat bawah ke tingkat atas boleh dengar. Comel jer. Papa kata: Ikut sapa suka cakap kuat2…~mama la tu~πŸ™‚

Malam semalam, tengah saya rehat2 sambil baca magazine hadiah kakak saya (yg saya sendiri tak mampu beli…), sambil dukung Damia. Memang menarik isu kali ini. Mag pasal renovate rumah (lagi). sebab skrg saya sdg sibuk nak hias rumah. Memula baca 2-3 pages tu ok lagi, Damia behaved well. Tapi, masuk page 4..dia dah mengeliat2 nak ikut pegang mag tu. Hah…siap menjerit2 lagi. Saya apalagi, terus bagi mag kat dia..nak tau apa jadi?…

aduh….pening kepala saya..tapi tengokkan muka Damia yang beriya2 ‘mengerjakan’ mag tu..buat saya happy pulak. Sebab anak saya dah pandai (saya rasalah).

hemm…anything for u Mia..mama tak marah..(huahua..mag tu mahal tau tak Mia..)…

PEACE mama…

8 Comments (+add yours?)

  1. shahsulong
    Aug 19, 2009 @ 18:52:53

    mama manja anak. harap kurangkan.

    hi hi

    Reply

    • mamawafiy
      Aug 20, 2009 @ 11:33:42

      ha mmg itu lah ayat papa dia…not exactly lah but..mmg btl..sayang anak tangan2 kan, cuma akak tak sampai hati huahua..πŸ™‚

      Reply

  2. liza
    Aug 20, 2009 @ 00:14:42

    sabar mama yer…nanti besar mia belikan magazine lain tuk mama..hehe

    Reply

  3. aishah
    Aug 20, 2009 @ 12:21:32

    haha… mia ni dah ikut ciri2 abang wafiy la…
    ingat dulu wafiy rosakkan mama’s henfon…πŸ˜›

    Reply

  4. lia
    Dec 08, 2009 @ 14:31:24

    nuha pun terer bab mengoyak mag ni..
    dia paling suka mengoyak tisu..

    Reply

    • mamawafiy
      Dec 08, 2009 @ 17:39:59

      haha mmg babies suka koyakkan tisu..hari tu habis 1 kotak tisu dikerjakan damia..tapi paed kata bagus utk motor skill babies nih..hemmm mintak2 betullah..

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: