…damia pegi kenduri kawin (buat pertama kali)…

hi kawan-kawan

buat pertama kalinya, saya bawa Damia berjalan jauh. Semalam (Ahad, 2 Ogos 2009) saya ke kenduri kawin adik angkat papa, kat Ijok jer. Tak la jauh sangat pun. (Tengah orang suruh berkuarantin, mama pulak bawa Damia jalan jumpa orang ye..). Paling kelakar, Damia menangis tengok kakak (maid) pakai tudung nak kuar umah, sebab before this dia memang tak pernah keluar dengan kakak dia, dan dia pun tak pernah tgk kakak pakai tudung kat umah (apa hal nak pakai tudung dlm umah kan…). Dia pandang kakak sipi2 jer..ala2 takutkan hantu pulak. PAstu menangis tak mau dekat kakak dia. Haha tu la anakku yang tak pernah keluar umah…

Sampai tempat kenduri, pengantin dah siap bersanding, jadi kami dapat makan dengan aman. Damia dok diam dalam seat dia. Baik betul (alhamdulillah). Lepas makan, kami masuk rumah..tunjuk muka dengan pengantin kejap. Wafiy melompat sana sini..sebab dah biasa dgn family angah julia ni. (Sbnrnya, kakak kpd Julia ni adalah ex-girlfriend papa..hahaha aku tak kisah pun)

Seperti biasa, dah penghujung entry, silalah tengok gambar2 yg sempat disnap…

...senyum sikit jer...

...senyum sikit jer...

sama lawa dan sama padan

sama lawa dan sama padan

2 Comments (+add yours?)

  1. liza
    Aug 03, 2009 @ 23:57:21

    alahai comelnya damia tu..melepak putihnya..saya pun pernah pg kenduri ex-girlfren hubby..tapi last2 end up saya merajuk ngan hubby..sebab pompuan tu laa..malas nak hingat..hehe..emosi plak..

    Reply

    • mamawafiy
      Aug 04, 2009 @ 08:16:02

      tengkiu..mmg dia putih..sampai org ramai kata dia ni anak sapa sebenarnya..sbb mama papa dia mmg la mcm air kopi o kaw hahahaaa….alah, lelaki sama je liza..saje je nak menduga kita kan. saya wat tak tau jer….

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: