…cerita pasal sedekah…

kawan-kawan (dan diriku sendiri)…..
sedekah itu memang amalan mulia..
membersihkan jiwa dan harta benda..
tapi dengan syarat, sedekah itu IKHLAS tau..

ada banyak pendapat orang kebanyakan macam kita ni pasal sedekah ni..
ada yang kata,
kalau orang tu dah kaya tak payah kita sedekah kat dia
baik tolong orang yg lebih susah dan memerlukan
mcm anak yatim ke..fakir miskin ke..
barulah sedekah tu bermanfaat…
orang kaya (atau yg berharta),
kalau kita bagi sedekah..
walaupun kita ikhlas sepenuh hati..
silap2 dia takmo terima..atau reject kata orang putih..
kan ke dah rugi..
kalau kita sedekah directly instead of bagi kat si kaya raya tu…
dah banyak menolong si miskin tadi..

emmmm…betulke ha kawan-kawa?

nota: entri ni adalah entri nak menyedapkan hati aku saja..takde kena mengena dengan kawan-kawan sekalian ye..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: