…untuk rekod sahaja…

salam…
sungguh lama tidak update, sebabnya tak de masa..
tu lah, dah kata awak tu tak konsisten, jgn ngengada nak berblog..nak jugak, tgk lah apa dah jadi…
kesian kat blog, asik ditinggal-tinggalkan..
ntah lah, sebab aku rasa blog ni just utk rekod sahaja..rekod benda2 yg tlh berlaku ke atas diriku..bukan nak impress org pun..
(sbnrnya aku tgh giler soping online, bukak internet jer terus ke online soping, nak update blog yg amat malas)

cerita pasal online soping, memula agak tidak percaya. ye la buatnya kita dah book brg dan dah bank in duit..tetiba brg tak sampai2..tak ke rugi. tapi aku cuba beli brg yg murah2 dulu..nak test la tuh. dan hasilnya ok..one thing yg buat org addicted to online shopping is (aku rasa lah)…the feel of getting something special..mcm dpt gift la..ye la brg dpt dlm bungkusan kan, compared to kalau kita beli direct, which is kita dapat on the spot di dalam plastik beg, (kalau kat shopping mall yg standard dpt paper beg laa)..lain rasanya..mcm dpt hadiah dr someone (walhal kita sendiri byr ok)…aku tahu ramai member yg dah biasa online shopping ni, cuma aku yg ‘jaki’ skit hehehe

oh ye berbalik pada kisah ‘utk rekod sahaja’ kali ini, ada beberapa perkara yg aku nak rekodkan:

1. aku dah pindah umah baru pada 27 Jun 2009 (Sabtu)..leganya tak terhingga sbb at last dah dpt a place to call my own home. tapi penatnya mmg penat la, nak mengemas bagai. Mmg ada maid tapi baby mia kecik lagi, aku soh dia jaga mia dan wafiy saja lah sepanjang tempoh kemas2 dan pindah2 tu…aku yg kemas2 (hehehe..tapi maid aku ni degil, masa aku g keje dia kemas gak umah, dia serabut kot tgk umah mcm tongkang pecah). My family ada lah dtg menolong tapi wiken jer lah. Diorg pun ada komitmen lain kan. Tk boleh nak mintak tlg lebih2 kan. sekarang umah dah neat and tidy (kalau wafiy tak buat sepah la…). We are happy…thank u Allah for this blessing…

2. Damia dah makin pandai..pandai borak, pandai meniarap, pandai gelak dan bagi aku dia makin comel…(hehe takpe kan perasan sikit). So far alhamdulillah dia tak pernah selsema@demam@batuk..sihat saja…mudah2an begitu lah selamanya. Nak compare dgn abg dia (wafiy lah), mmg mcm langit dgn bumi, dulu wafiy asik la selsema saje dna dia ada asthma since umur 6 bulan, ye la dulu dok taska..setiap penyakit yg ada kat bebudak taska sure kena kat dia. Damia ni dok umah jer. Pastu wafiy merasa breastmilk hanya 2 MINGGU sahaja…damia sempat lah 2 BULAN…hahaha apa punya mama lah aku ni kan….i don’t want to comment further on this matter…sebab: entah lah

3. Keje, mcm biasa. Yg ni tak siap lagi, dah dtg yg tu…nak buat mcmana, ikutkan jer lah. Nak berenti keje kang, sapa nak kasi aku duit. Sebulan 2 tahan lah aku tak berbelanja, kalau setahun 2..bengkok suami aku. Selagi terdaya, aku akan buat kerja yg diamanahkan dgn sebaik mungkin.

tu je la ‘untuk rekod sahaja’ kali ini…banyak benda nak rekodkan tapi nanti lah…akan ku update lagi dari semasa ke semasa…

10 Comments (+add yours?)

  1. duone
    Jul 08, 2009 @ 19:53:52

    hehe… berblog ckit2 sudah la akak..
    tapi kalu gila shoping 2 amat berbahaya ^^

    Reply

  2. shahsulong
    Jul 08, 2009 @ 22:30:50

    🙂

    seronok dengar celoteh akak. bila nak buat house warming ni?

    Reply

  3. liza
    Jul 09, 2009 @ 09:19:25

    wah..dah pindah…pening kan hal2 berkemas ni..mmg penat gilerr..saya skrg ni tgh nak fikir pasal nak cat umah..hehe..rasa dull plak colour senada jer ni…

    Reply

  4. mamawafiy
    Jul 09, 2009 @ 09:38:31

    duone: betul tu..i setuju sgt2
    ida: insyaallah..nanti akak jemput yea
    liza: mmg pening sgt. saya pun rasa nak cat umah..actually byk lagi yg nak improvise..tapi sikit2 la…

    Reply

  5. aishah
    Jul 09, 2009 @ 12:52:15

    yela kak sal…dah addicted soping online ye..soping apa? tak nak share ke?
    wah da pindah umah baru ye
    tak nak buat housewarming ke?

    Reply

    • mamawafiy
      Jul 09, 2009 @ 13:04:09

      haha kak sal yee…
      soping baju bebudak 2 org tu la..pehtu ada la skit hndbeg hehehe…
      nak buat…tgh mencari masa yg free…nanti aku jmput kau

      Reply

  6. farah
    Jul 09, 2009 @ 13:57:18

    aah btulla..seronok bila dapat parcel tu..macam dpt adiah hihi

    selamat mengemas umah baru!

    Reply

    • mamawafiy
      Jul 10, 2009 @ 17:38:14

      ha nasib baik ada yg sokong gua huahuauaa..best la kan farah…..semacam jer feeling tu…
      pasal kemas umah baru tu…tengkiu….akan kucuba sehabis baik ye

      Reply

  7. Fique
    Jul 20, 2009 @ 14:49:16

    Babe,

    Ko shopping maya kat mana? Ada port yang aku tidak tahukah? Share please!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: