…..spiderweb…..

uhuk…uhukk…dah bersawang rupanya blog aku neh…
byk benda nak citer..tapi MALAS…dan tak de masa…
sibuk sgt ker??sibuk la jugak…
bdn penat, minda pun penat..tapi masih lagi mampu melayan rakan2 seopis dan bergelak ketawa..
kenapa aku penat?sbb aku kurang darah..atau bahasa scientificnya..ANEmiA…sbnrnya since pregnen kan Damia lagi dah dapat penyakit ni..dah lepas bersalin lagi la teruk..before deliver..Hb aku 9.8 jer..(org yg pnh pregnen tau la ukuran2 Hb ni..)
lepas deliver Damia, turun gila2 jadi 7.4 jer..aku pitam lepas deliver tu dan dr tak lepas aku utk discharge dari wad..sbb rendah sgt Hb tu..
dipendekkan citer..masalah kelesuan dan penat aku skrg mmg berpunca dari ANEMIA tu la..ngantuk tak usah cakap la…saban hari ‘menongkat’ mata…
bila la masalah ni akan berakhir..
aku mmg makan supplement namanya Sangobion…sungguh tidak sedap kapsul itu…tapi demi kesihatan ku gagahkan jugak telan ubat tu…
hopefully aku ok la lepas ni…
sebab masalah ANEMIA ni mmg serius..(ini seriyus..kata wonderpet….)
harap2 aku ok semula….(tapi papa still tak puas hati..dia kata keadaan aku masa shopping mmg tak nmpk mcm org ada masalah ANEMIA pun…laju jer keluar masuk kedai..tak pulak LESU..katanya…..hehehehe :-))
apa pun……..moga aku diberikan kesihatan yg baik..
begitu jugak doaku utk rakan2ku di luar sana…..

6 Comments (+add yours?)

  1. lia
    Jun 20, 2009 @ 14:40:18

    hehehe..betul kata abg akak tu,time shopping cargas & cardas jer..:)

    Btw, poor u..tk tau pun kak anemia..

    Reply

  2. kaklong nuzula
    Jun 20, 2009 @ 19:05:34

    ooo… mama wafiy ada anemia ker… siannyer… hrmm, jaga kesihatan… nak nasihat lebih2 pun i’m not a doctor haha.. apa pun, mohon kesihatan n kesejahteraan dr-NYA…

    p/s: berapa ek berat damia 3 bulan?

    Reply

  3. shahsulong
    Jun 21, 2009 @ 02:29:34

    my aunt got the same prob as you. anaemic and only can get reprieve during shopping time. ni kena buat kajian saintifik ni, shopping as invigorating medicine😉

    Reply

  4. mamawafiy
    Jun 21, 2009 @ 16:58:38

    lia: tu la…kesian kan akak hahehehe
    kak long: mudah2an saya akan ok..kata dokter ubat dia sng je, bykkan rehat, tapi mana ada masa nak rehat kalau ada baby ni…oh ye, berat damia 3 bulan batu 5.2kg la…auliya lagi berat kan…..
    ida: kena buat kajian ni..ini seriyes..🙂

    Reply

  5. farah
    Jun 22, 2009 @ 12:29:22

    hahaha mmg ubat org perempuan kalau letih lesu ni sopping je..tgk mesti mcm sihat kan..

    tp mmg rendahla salina punye hb tu..semoga cepat pulih !

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: