…mom’s day out (with liyaharis)…

sebelum memulakan cerita..mama nak ucapkan terima kasih byk2 di atas warm treatment drpd liyaharis…krn sudi melayan akak shopping di Jalan TAR sampai ko demam2 ye dik…..tq so much….

semalam (friday) aku saje je amik cuti..nak jumpa liya sebenarnya sbb dah lama tak jumpa dia. liya ni adik angkat aku masa kat uitm merbok dulu..walaupun sekejap je kitorg bersama (semester 2 liya transfer ke sabah) tapi disebabkan liya ni seorang yg baik hati, permurah, peramah, pelawak dan beberapa ‘pe’ lagi..jadi semua geng2 aku kat merbok tu suka kat dia..dah la cun melecun…ada la jgk mamat budak kelas aku yg minat kat dia.tapi ditolak dgn cara baik sehinggalah perpindahan beliau ke sabah..(sori liya akak expose skit cerita pasal liya..)

kitorang shopping kat jln TAR memandangkan liya kerja kat M#RA..kat situ kan syurga shopping..ada SOGO…dan yg penting mission kitorg nk mencari tudung..bak kata liya dan opismate..tudung mudahmurah..at first aku ingat nak drive tapi memandangkan jalan sure jam giler sbb cuti sekolah dan aku pun tak la reti sgt jln2 kat area KL ni maka aku decided to take train (komuter)..lagipun aku nak buat spot check kat komuter ni..kan aku keje di bwh area transportation..nak la tgk keadaan sbnr dlm train tu..btl ke sesak giler..taknak la nanti org kata nama je keje MOT tapi tak pernah naik pengangkutan awam…buat malu jer..aku bawak kete sampai serdang naik train ke Bank Negara…mak oii mmg btl la org kata..komuter ni dah la lambat dan lembab..janji sampai sekian2 masa..tapi mesti lambat..pastu kena berdiri pulak..sampai BTS..nasib baik…dan lagi satu ramai sgt warga asing dlm train tu sampai org tempatan pulak kena berdiri..depa duduk best jer..eiii…tension..now i now how the people feel pasal komuter ni…mmg kena buat sesuatu..tapi siapa la aku yg dok finance dept ni..aku harap member2 kat sector polisi MOT akan buat sumting..and i know they all are DOING many thing for good..tak gittew encik taufik dan encik acap….

rupanya aku ni mmg ‘jaki’..tak penah naik train. sbnrnya mmg mudah gunakan public transport ni sbb tak yah pikir psl parking, psl traffic jam..semua dh settle..pastu jalan kaki dekat je dari stesen bank negara tu dah nmpk dah bangunan SOGO dan lain2 shopping complexes kat Jln TAR tu…rasa mcm muda remaja plk hehehe…

jumpa je liya…terus masing2 sibuk berebut2 nk berckp…ye la lama tak jumpa. ank pun dah 2 org kan jd bykla cerita psl ank2 ni. dipendekkan cerita..kitorg mula la shopping tudung..aduh penat mcm nak pengsan..liya lagi bagus…pucat2 muka dia berjalan jauh sgt…lps shopping tudung, kitorg mkn, masa tu borak2 lagi w’pun foodcourt tu bising yg amat. seronok btl dgr citer liya skrg…psl ank2 dia, dan yg plg best cerita psl sorg pompuan yg agak aneh..dan lawak…tak payah la cerita kat sini..off record ye liya..

dah tu..aku naik jap ke opis liaya kat tingkat 21 tu..mak oii tinggi giler nasib baik ada lif..kalaula lif tak wujud..matila aku menapak…hehehee (tak logik la..kalau tak de lif mesti takde tall buildings kan…). jumpa plk geng2 otai si lya ni ha..semuanya sporting belaka. tak sangka jumpa org kg..keciknya dunia ni kan. pendek kata mcm buat lawatan sambil belajar la ke opis liya ni..siap tgk carta oraganisasi lagi..over btl aku ni..

dah lepas enjoy..tibala masa utk pulang..iskkk sedih la plk..terharu sbb liya kasi 2 sets headband yg cute utk damia..dia kata dah lama nak bagi tapi tk sempat jumpa..mmg cantik betul…tak caya tgk gmbr kat bwh…

so cute......

so cute......

ini pun comel....

ini pun comel....

terima kasih liya…..lain kali jgnla serik nak jumpa akak lagi ye. minta maaf kalau ada terkasar bahasa atau terkecil hati …..seronok dpt jumpa lia (dan seronok dpt shopping…).lain kali kita jumpa lagi kala pnjg umur dan murah rezeki…..

..semoga persahabatan kita kekal selamanya...

..semoga persahabatan kita kekal selamanya...

6 Comments (+add yours?)

  1. lia
    Jun 06, 2009 @ 18:43:30

    yeahhh..hepi & sronok dpt jumpa kak..dah lama btl tk jumpa. Selkali jumpa mcm2 cerita yg kuar kan..haha

    thanks jugak sbb hadiahkan head band utk nuha…Lovely Lace lg gitew..
    Next time blh la kuar shopping sama2 lg🙂
    skng tgh demam penangan shoping smlm…hehe

    Reply

  2. khas lysha
    Jun 06, 2009 @ 21:46:47

    cutenyer headband tu.. biler nak publish gambo damia pakai headband baru???.. hehehe..

    Reply

  3. seri
    Jun 08, 2009 @ 11:17:31

    amboi mcm2 headband dia ek.. damia memang dh comei dah, pakai headband tu btambah2lah comeinya…geram sgt2..:)

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: