…damia balik kampung papa…

damia balik sorang2? ha’ah yelah tu…naik bas lagi..ekekekeekkk🙂
takdelah..mestila dgn papa, mama dan abg long..
setelah lebih 2 bulan papa merengek2 nak balik kg kat sg. besar…aku pun dah naik kesian dgn papa…
so, sabtu lepas..23 mei 2009 kitorg balik kg..bawak damia sekali..inilah kali pertama damia balik kg selepas dia dilahirkan..kalau dlm perut tu byk kali lah..
mmg havoc kalau dah ada anak 2 ni..brg2 baby je dah penuh bonet..tu blom kira barang mama papa lagi…
nasib baik adik mia tak meragam sepanjang perjalanan..
si abg long pulak asik la nak beriba dgn mama dlm kete..uishh lenguh la mama..kalah adik mia..adik mia dok dlm carseat elok je..diam jeer sambil mata kelip2 tgk luar..

mata dua2 kat tv..tapi wafiy sempat wat peace

mata dua2 kat tv..tapi wafiy sempat wat peace

oitt...besarnya beg papa tu.....

oitt...besarnya beg papa tu.....

hai...saya dah ready nak balik kg...

hai...saya dah ready nak balik kg...

rupa-rupanya papa ada agenda balik kg kali ni..
….
…..

papa nak botakkan adik mia..dia kata kesian adik mia rimas dgn rambut….
ni la rupa adik mia lepas kena botakkan…

..apa la salah mia sampai papa botakkan mcm ni...

..apa la salah mia sampai papa botakkan mcm ni...

fuh..sejuklah pulak dah takdak rambut ni........

fuh..sejuklah pulak dah takdak rambut ni........

amacam…comel tak mia?🙂

13 Comments (+add yours?)

  1. shahsulong
    May 27, 2009 @ 23:05:18

    hi hi hi.. baru la damia nampak iras wafiy😉

    Reply

  2. Abah
    May 28, 2009 @ 01:40:55

    errr… sungai besar? itu kampung aku ngan wife aku tuh… aku rasa ko kenal wife aku kot…. misnadiah / dee… kenal ke?
    anyway which part of sg besar? parit? taman?
    wife aku asal bagan terap.. aku lak taman berkat..

    Reply

  3. aishah
    May 28, 2009 @ 14:42:15

    tulah..
    hihi…
    tapi pape pun damia tetap comel…🙂

    Reply

  4. Abah
    May 28, 2009 @ 15:00:16

    naper post aku tak kuar?
    anyway aku ngan wife aku asal sungai besar gak… tuan tanah ni area mana kat sungai besar tu?

    Reply

  5. farah
    May 28, 2009 @ 15:23:50

    alaa damia dah botak ke??? hihi takpe still comel lagi😀

    Reply

  6. cikgu mas
    May 31, 2009 @ 12:28:05

    salam

    wah ur girl sangat comel,nampak baik jer budak jer,my exprience 2nd child memang baik tak byk ragam,berambut ker tak berambut tetap comel nk wat menantu boleh??,tak payah mamawafiy pi jauh2 antar pengantin,melaung pun dah dengar,hmm seronoknyer beranak kecik,i got i girl n one boy,the youngest dah umur 6 thn ,lama dah tak beranak,doakan k.mas,umur dah 33 thn,dah tua dah.

    Reply

    • mamawafiy
      Jun 01, 2009 @ 12:42:49

      boleh jer nak jadi besan..apa salahnya hehehe🙂
      tak yah berebut nak balik kg….
      alah..baru 33…muda lagi…7 years more to go….

      Reply

  7. Abah
    Jun 01, 2009 @ 00:25:39

    orang kata elok botakkan anak lepas kenduri bercukur… kalau fikir secara logik… rambut yang tumbuh selepas lahir tak berapa sihat… aku pon botakkan anak2 aku dulu… tapi diorang boy🙂 tak berapa surprise

    Reply

    • mamawafiy
      Jun 01, 2009 @ 12:41:48

      tu la…maybe semua org suprise kenapala papa mia berani mati terus botakkan anak dara dia sampai gondol…mmg mak saya ckp rambut dari perut/sejak lahir mmg tak berapa sihat..so kena la cukur kann..

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: