…damia ke klinik (lagi)…

hari ni damia dah berusia 2 bulan..jadi spt biasa kena la bawak dia ke klinik
utk checkup biasa..no injection kali ni..cuma timbang berat dan ukur tinggi jer…
papa ada mesyuarat tender hari ni..so tak dpt nak hantar mama dan damia
(i wonder sejak bila mama tak pandai g klinik sendiri nih..dah naik lemak ni…. :-))

…harapan mama..moga2 berat damia naik la..jgn la turun atau tak bergerak……
oh yeah…mama nak upload gmbr damia yg terkini kasi korang tgk ye….

saya, kapten Damia, dah ready tuan....hehe

saya, kapten Damia, dah ready tuan....hehe

will update this entry after the clinic visit, okeh

the update

suprisingly, today damia kena injection polio..dulu mmg 2 bulan takde injection..cuma virus polio dititiskan kat mulut baby..la ni main cucuk plk..aku cuak jgk..bimbang damia demam jer..alhamdulillah setakat jam 11.31mlm ni belom demam lagi..

damia’s growth:

berat: 4.8kg, last month 3.9kg (wow..bangganya aku dpt anak tomel ni..)
tinggi: 57cm, same as last mnth (pendek ke anak aku ni..)
ukur lilit kepala: 37cm, last mth 33cm (weiiippp..besar kepala damia ni…)

all in all, i’m satisfy with her growth..cuma visit tadi agak kelam kabut pasal aku tak bwk maid…wafiy tido la plk..takkan nak tinggal dia sorg kat umah..so aku berdua je dgn damia..sib baik dia tak meragam sgt..alhamdulillah…..

10 Comments (+add yours?)

  1. liza
    May 13, 2009 @ 15:19:06

    alaaa comelnya damia..berapa berat dia skrg salina?

    Reply

    • mamawafiy
      May 13, 2009 @ 23:39:09

      dah 4.8kg liza…ok ke berat camtu eh?dulu wafiy 2 bulan baru 3kg lebih skit sbb dia lahir pun baru 2.25kg…ye ke comel..tq…wafiy awak lagi comel

      Reply

  2. shahidahsulong
    May 13, 2009 @ 18:20:10

    comel! chubby🙂

    Reply

  3. liza
    May 14, 2009 @ 01:15:42

    wafiy dulu masa 2 bulan pun 4.3kg..normal laa tu kut..wafiy masa lahir 3.01kg..mmg comel pun anak dara dia…hehe..ini yg saya teringin baby girl gak ni..bagi nama damia gak laa…hahahah

    Reply

    • mamawafiy
      May 14, 2009 @ 11:08:58

      kira besar jgkla wafiy masa lahir yea…thn dpn bolehla try cari ‘adik’ utk wafiy yea…saya doakan lps2 ni kalau liza pregnen, dptla anak girl..blh kawan dgn damia….nama pun nak sama ehhh

      Reply

  4. lia
    May 14, 2009 @ 11:58:57

    hehe..ok la tu kak..lbh kurang ngan nuha,,dulu nuha 2 bulan pun 4.9kg jer.
    tp skng ni naik tak banyak la kak, 5 bulan baru 6.6kg..anak member yg lahir 5 hari lambat dari dia dah 7.++ kg..
    mungkin sbb dia kurang sihat kut, dah banyak hari tak banyak minum..batuk. Sakit tekak kut🙂

    Reply

    • mamawafiy
      May 14, 2009 @ 14:39:18

      tapi nuha nmpk gebu jer kan..geram kaka tgk gmbr2 dia..kalau 5 bl dah 6.6kg..kira chubby la tue…

      Reply

  5. aishah
    May 14, 2009 @ 15:32:13

    huhu comel comel…
    kau macam mana? dah slim dah?🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: