…damia balik kampung papa…

damia balik sorang2? ha’ah yelah tu…naik bas lagi..ekekekeekkk 🙂
takdelah..mestila dgn papa, mama dan abg long..
setelah lebih 2 bulan papa merengek2 nak balik kg kat sg. besar…aku pun dah naik kesian dgn papa…
so, sabtu lepas..23 mei 2009 kitorg balik kg..bawak damia sekali..inilah kali pertama damia balik kg selepas dia dilahirkan..kalau dlm perut tu byk kali lah..
mmg havoc kalau dah ada anak 2 ni..brg2 baby je dah penuh bonet..tu blom kira barang mama papa lagi…
nasib baik adik mia tak meragam sepanjang perjalanan..
si abg long pulak asik la nak beriba dgn mama dlm kete..uishh lenguh la mama..kalah adik mia..adik mia dok dlm carseat elok je..diam jeer sambil mata kelip2 tgk luar..

mata dua2 kat tv..tapi wafiy sempat wat peace

mata dua2 kat tv..tapi wafiy sempat wat peace

oitt...besarnya beg papa tu.....

oitt...besarnya beg papa tu.....

hai...saya dah ready nak balik kg...

hai...saya dah ready nak balik kg...

rupa-rupanya papa ada agenda balik kg kali ni..
….
…..

papa nak botakkan adik mia..dia kata kesian adik mia rimas dgn rambut….
ni la rupa adik mia lepas kena botakkan…

..apa la salah mia sampai papa botakkan mcm ni...

..apa la salah mia sampai papa botakkan mcm ni...

fuh..sejuklah pulak dah takdak rambut ni........

fuh..sejuklah pulak dah takdak rambut ni........

amacam…comel tak mia? 🙂

Advertisements

…adoiyai…

dah 4 hari aku naik keje lepas maternity leave ni..
masuk2 jer..dah start gear 5 (kalu naik kete manual la…)
tapi agak bersyukur sbb i got a very understanding bigboss and smallboss (ada ke term ni…)
damia dan wafiy pun tak buat perangai tinggal dgn maid..
kalau maid aku buat perangai dgn depa..itu aku tak tau la..tak sempat nak kaji lagi..
yg penting..tiap2 hari aku balik lewat..keje banyak wooo..
rasa lain macam..sbb before this kalau jam mencecah 5.30 aku dah mula gelisah kalau miting/keje tak habis lagi sbb kena fetch wafiy kat taskaa..
now..aku selamba je mcm takde perasaan..member opis pun agak pelik..
ye la aku dah tak terkejar2 nak amik wafiy..kalau dulu if miting lambat habis alamatnya wafiy akan ‘merempat’ di tangga taska dgn cikgu syam dia..skrg ni tidak lagi..wuhu..best dan nyaman tak terkata..
selasa lepas..after opis hour we all ke South City Plaza ..main boling dan makan2 sempena persaraan DAto’ dan bos sederhana dan pertukaran my collegue ke Perak…habis dlm kol 9 lebih..best la sbb dah boleh bersosial skrg ni…
lepas ni..aku plan nak start main badminton every tuesday lps opis hour..saje nak lepas tension keje..boleh ke papa????heheheeee..

…apa kitorg buat wiken hari tu…

hi all..
hari ni first day masuk keje lps 2 bulan maternity leave…
tanak story lebih2 psl ni..coz i’ll post satu entry khas utk kisah hari ini..

yg aku nak story kan…
gambar2 menarik (bagi aku lah)..masa kitorg g seng heng beli barang..

byk2 tmpt..tangga jgk tmpt yg plg besh ye wafiy....siap peace lagik

byk2 tmpt..tangga jgk tmpt yg plg besh ye wafiy....siap peace lagik

dah penat tp tetap maintain 'peace'

dah penat tp tetap maintain 'peace'

dan satu lagi gmbr dari jarak jauh..wafiy main buai di taman baru…
(sila abaikan imej papa yg sedang menguap tuh.. :-))

Papa n wafiy

jadi..itulah aktiviti kami bertiga…anda semua ..bagaimana?

…anak-anakku (yg lasak)…

korang nak tau tak..si damia ni..kecil2 cili api..baru 2 bulan umurnya dah pandai nak buli abang longnya…tak caya tgk gambar2 ni:

memula dok jauh2..ala2 x nak kawan gittew

memula dok jauh2..ala2 x nak kawan gittew

later on...adik mia dah mula tunjuk aksi menjeling jeling..si abg ye2 je wat peace

later on...adik mia dah mula tunjuk aksi menjeling jeling..si abg ye2 je wat peace

aik...abg nanges? sbb adik mia dah cucuk mata abg..appadey

aik...abg nanges? sbb adik mia dah cucuk mata abg..appadey

aduh…gawat la mcm ni…ni baru 2 bulan..esok2 abg plk takut dgn adik dia..hahaaaa 🙂

…damia ke klinik (lagi)…

hari ni damia dah berusia 2 bulan..jadi spt biasa kena la bawak dia ke klinik
utk checkup biasa..no injection kali ni..cuma timbang berat dan ukur tinggi jer…
papa ada mesyuarat tender hari ni..so tak dpt nak hantar mama dan damia
(i wonder sejak bila mama tak pandai g klinik sendiri nih..dah naik lemak ni…. :-))

…harapan mama..moga2 berat damia naik la..jgn la turun atau tak bergerak……
oh yeah…mama nak upload gmbr damia yg terkini kasi korang tgk ye….

saya, kapten Damia, dah ready tuan....hehe

saya, kapten Damia, dah ready tuan....hehe

will update this entry after the clinic visit, okeh

the update

suprisingly, today damia kena injection polio..dulu mmg 2 bulan takde injection..cuma virus polio dititiskan kat mulut baby..la ni main cucuk plk..aku cuak jgk..bimbang damia demam jer..alhamdulillah setakat jam 11.31mlm ni belom demam lagi..

damia’s growth:

berat: 4.8kg, last month 3.9kg (wow..bangganya aku dpt anak tomel ni..)
tinggi: 57cm, same as last mnth (pendek ke anak aku ni..)
ukur lilit kepala: 37cm, last mth 33cm (weiiippp..besar kepala damia ni…)

all in all, i’m satisfy with her growth..cuma visit tadi agak kelam kabut pasal aku tak bwk maid…wafiy tido la plk..takkan nak tinggal dia sorg kat umah..so aku berdua je dgn damia..sib baik dia tak meragam sgt..alhamdulillah…..

…saja je…

nak tunjuk kat kwn2 gmbr wafiy……dia dah besar skrg ni
dan makin nakal..
aku tgh surf internet..ni dia kat sebelah aku..sibuk nak tgk gmbr dia..
so aku upload la seketul dua bagi dia hepi…
nah…dedicated utk wafiy..

baru bangun tido...

baru bangun tido...

satu jer cukupla wafiy…awak tu bukannya hensem sgt…:-)

…post ini sungguh boring…

hari ni 12 mei..khamis ni aku dah mula keje lepas maternity leave 2 bulan…
2 bulan..mcm kejap jer..rasa tak puas tgk damia hari2…
nak sambung cuti la..itu plan aku la..
tak tau bosss bagi ke tak…
dah la short-staffed office aku tu..
dgn pertukaran officer ke sana sini….


perluke aku tambah cuti lagi nih……

Previous Older Entries