…100 Days of His Presidency…

hi all..
pagi ni aku belek2 Times edisi May 4th,2009..dan tiba2 rasa mcm nak cerita hal ehwal politik la plk..ye la nak exercise and sharpen back my working skill and thoughts..kan dah nak masu office next 2 weeks…

‘his’ pada tajuk di atas refers to Encik Presiden Barrack Obama…dah 100 hari pemerintahan dia kat kg halaman si Britney Spears tu..
masa memula dpt tau encik ni menang kerusi presiden…aku rasa lega dan berharap sgt agar dia dapat merubah White House dan polisi-polisi US yg dah tentu2 oppressive towards certain countries. tapi lepas tu dah jadi gerun plk sbb ada ‘gossip2′ liar yg kata encik ni lebey kurang sama jer dgn Bush, Clinton dan sekutu2nya..
tapi, pada hemat aku, encik ni memang menarik perhatian aku utk mengenali dan mengikuti perkembangan beliau dgn lebih lanjut..cheewah…sebabnya? sila baca fakta2 berikut:

1. he has a strong and a variety of upbringing style and his family root is unique…an African-American man originated from Kenya, his stepfather is an Indonesian which later on bring him to live as an Indonesian kid…berbeza dari presiden amerika yg dulu2…aku rasa keunikan ini memberi byk experinence kpd beliau..

2. his wife is the third First Lady of US yg ada Master after Hillary Clinton dan Laura Bush…i think this fact is really great…u know why….

3. he is the first Presidence who always involved his family (wife, daughter) directly to the public..bukan sahaja semasa kempen2 beliau malah semasa urusan pemerintahan pun..berbeza dgn presiden dulu2 where family is family..business is business..i think it is better to get the family involved..to make the family bonding strong…supaya the kids know what’s is the Presidence works’ like…

4. he is the first african-american yg jadi Presiden US…sebelum ni asik kulit putih je..and the whole world can’t wait to have change in the presidency legacy….

5. dia sungguh berkarisma..penampilan moderate…suit pun biasa2 jer(mungkin biasa tapi maybe mahal kot)..tapi nowadays people mmg suka sumting yg moderate…
..


and the list shall continue..malas nak taip la..

dan aku rasa seronok tgk candid shots Encik ni sedang bekerja yg ada dlm Times ni..so sweet….

all in all, i DO hope he can do the best, give the best and try the best to the UNIVERSE..not to UNITED STATE only..because many people out there welcome you..and hope for the BEST from u…Encik Barrack Obama…….

p/s: sorry this post sounds boring and got no photo to ‘tepek’…malas nak google heheee

2 Comments (+add yours?)

  1. shahsulong
    Apr 29, 2009 @ 12:07:17

    i was overwhelmed when he won. hope that it does bring something a lot better to the world.

    tapi, apa la masalah dia dengan afghanistan ek? udah-udah la nk bom negara Islam ni. yang ruginya dia dan negara dia gak.

    konon-konon nak jadi Superman. hero la konon, tapi underwear pakai kat luar.

    lagi bagus jadi ultraman, dia ikut interpretation orang. kalu pervert mesti fikir ultraman tak pakai apa2. kalu fikir sudut lain, oh, maybe that is his whole suit.

    kan?

    Reply

    • mamawafiy
      Apr 29, 2009 @ 12:49:43

      yea..overwhelmed adalah word yg akak nak sebut tapi x jumpa…tq for reminding me…

      analogi ida sungguh kelakar tapi tepat…:-)

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: