…damia 30 hari….

hari ini damia dah berusia 30 (lebih sebenarnya sbb bulan mac kan ada 31 hari)…

so, kena la g klinik utk amik suntikan Hepatitis B dos kedua..dan nak check mamanya sekali…
aku g klinik kerajaan jer..fuh..punyala lama tunggu queue..amik nombor pkl 2.20p.m…dapat masuk jmpa dr 3.30p.m….tapi since aku org gomen yg setia..bwk2 bersabar sbb nk support gomen kannn…

pastu wafiy pun ada appoinment sbb kes underweight dia…

hasilnya:

berat Damia: 3.9kg (alahai naik skit jer..dlm 800gram..tapi dr kata it’s normal…)
height: 57cm…masa lahir dulu cuma 44cm
ukur lilit kepala: 35cm..masa lahir 33 cm
dan..dapat ‘hadiah’ kat peha belah kanan….

wafiy plak..berat dah naik 1kg menjadi 12kg(jer)…
dan…dapat ‘hadiah’ BCG sbb yg masa lahir tu tak menjadi..kesian tgk dia meraung2 kena cucuk..masa nak masuk bilik cucuk tu..dia macho jer….bila dah kena wrap dgn selimut (takut dia meronta)..dah mula pucat..aku sebak tgkk dia nangis..siap blh ckp lagi kat nurse tu.’adoii..akit….’..hehehee lawak jugak…

damia-30hr

sebelum kejadian

sebelum kejadian

ha..gini la rupanya lepas kena 'cubit' dgn nurse

ha..gini la rupanya lepas kena 'cubit' dgn nurse

7 Comments (+add yours?)

  1. cikjoyah/madeha
    Apr 15, 2009 @ 20:52:04

    salina…kat msia budak2 kena cucuk okay lagik, at least nurse bagi salam lah jugak…kalau kat sini, sorilah…dia main jap je kat budak and tak cakap papepun…takde nak carik2 salur darahnyerr…

    agak menakutkan dan kesian kat anak2 ms kena inject tuh tp nak buat camne, dah mmg cara sini..and kalau inject, kadang2 tuh sampai sekali tiga injection terus, kat tmpt yang sama…melalak habis..tp kejap jerk…hehehe…

    Reply

  2. khas lysha
    Apr 16, 2009 @ 05:56:02

    sekejap jer dah sebulan,.. x lama lg tamat sudah la penyeksaan berpantang u ye sally..

    Reply

  3. mamawafiy
    Apr 16, 2009 @ 11:01:30

    madeha: ye ke cam tu..ish kejam btl…tak bersopan santun org barat ni kan heheeee….btw…mungkin itu cara dia kot…

    khas: yup….bolehla saya ‘melebarkan’ sayap hehehee

    Reply

  4. Connie
    Apr 17, 2009 @ 10:50:46

    cptnyer mase berlalu kan… tik tok2 esok dah bsr.. hihihi.. cpt2 tepek gambor.

    Reply

  5. mamawafiy
    Apr 18, 2009 @ 11:20:07

    connnie: broadbandku buat hal…

    Reply

  6. lia
    Apr 19, 2009 @ 20:33:08

    kejap jer da sebulan kan kak..
    ok la tu..naik sikit,nanti naik bnyk tak larat pulak mama dia nk dukung. Nuha dulu sebulan da 4kg,tp nampak kecik jer.

    Tak tahu bila nk g lawat damia ni…ermmm

    Reply

  7. mamawafiy
    Apr 21, 2009 @ 12:03:02

    lia: mmg btl tu…kejap jer rasanya….insyaallah akak buat cukur jambul damia kat umah baru dlm pertengahan/hujung bulan depan..sambil buat kenduri masuk umah baru skali..akak jemput lia dan semua member2 dtg ek…dtg tau..nanti akak update lagi…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: