..halloo..i’m back for good…

alahai..it’s been so long since my last post..almost 1 month tak update dah berabuk blog aku..agaknya tuan empunya wordpress ni pun dah nak delete aku punya blog kot..ye la dah lama sgt tak berusik kan…bukannya apa…rasa bercinta sgt nak buka laptop ni…sementara aku nak tunggu laptop on..baby aku dah nangis (dia ni cerdik sgt..bila aku tak buat apa2 eloik je dia tido..bila aku nak buat benda lain (selain menyusukan dia dan belek2 muka dia) mulala merengek…

sebenarnya dlm masa ‘kehilangan’ aku ni, byk betul benda menarik yg aku nak share dgn u all tapi tu la dia..days go by..lama2 lupa..ok la dipendekkan cerita…berikut adalah updates ttg aku…(malas nak cerita panjang2…)

1. aku dah selamat melahirkan baby girl Nur Damia Maisara binti Zulfitri pada 15 Mac 2009, Ahad jam 2.47 ptg di Hospital Putrajaya, berat baby 3.1kg secara NORMAL…rasa mcm tak caya je i’ve made it…at last…ingatkan nak c-sect lagi..last2 normal jgk..syukur…mmg byk perbezaannya kali ni…aku blh breastfeed Damia at the very first moment dia keluar tgk dunia ni..tak mcm abg long dia…layan la gmbr2 di bawah..

damia day 1

damia day 1

damia day 1 lagi

damia day 1 lagi

damia day 3

damia day 3

my baby girl, Damia

my baby girl, Damia

my damia on 16th day

my damia on 16th day

right now baby dan mama dlm keadaan sihat walafiat..alhamdulillah..terima kasih di atas doa kawan2 semua…utk kawan2 mama dan adik2 mama..echah, rini, lia, kak as, murni, staf dan pegawai finance dept opis mama..tengkiu for every doa…utk echah..tq for updating my status kat dlm blogmu..really appreciate it..

apalagi nak update ek..oh ya berat Damia hari ke 10 naik sikit je..dari 3.1 ke 3.2kg je..pastu hari ke 20 berat dah naik byk skit..dah 3.6kg…harap2 dia akan lebih sihat dari abg long dia….byk cerita lagi ni..tapi Damia dah ek ek la…nanti kita cerita lagi yea….

10 Comments (+add yours?)

  1. nurhayati
    Apr 06, 2009 @ 23:13:41

    comelllnye Damia…
    putih gebu.. geram tgk

    congratss mama!!

    Reply

  2. khas
    Apr 08, 2009 @ 11:50:49

    tahniah dah dapat girl.. cutenyer baby.. patut la dh lama tak ‘nampak’..😉

    Reply

  3. mamawafiy
    Apr 08, 2009 @ 12:07:17

    tq….sori x sempat sms awak…phm2 jer la yea…..

    Reply

  4. aishah
    Apr 08, 2009 @ 15:47:20

    hihi…diorang semua cakap damia comel.🙂
    tak sabar nak tengok damia secara live!

    Reply

  5. mamawafiy
    Apr 10, 2009 @ 16:32:22

    alamak…semlm ptg akut dtg opis..saje je singgah lps soping kat alamanda. dalam kol 6 lebih……tak sempat nak kol ko

    Reply

  6. ziggurats
    Apr 12, 2009 @ 00:54:55

    Congrats Sally! Damia sangat comel, chubby pipinya, geram dowh!

    Reply

  7. mamawafiy
    Apr 13, 2009 @ 11:04:26

    zig: mmg tembam..mcm sapa kalau bukan mcm papanya….heheheee..anyway tq…awak bila lagi nak menambah?

    Reply

  8. Siti Sal Azira - Ibu Wafi
    Apr 23, 2009 @ 14:39:26

    Hai kak.

    Patutla lama tak update blog..tertunggu-tunggu gak rupanya dah dapat baby..Comel baby Dmia ni yer..tembam sungguh..

    Mesti best kan dapat merasa bersalin dua situasi yang berbeza..Ct pun berharap dapat bersalin normal kali ni..Sekarang ni pun tengah menghitung hari..Dah 33wks.. tak sabar rasanya..
    Anyway Congratulation dari kami sekeluarga.

    Reply

  9. Siti Sal Azira - Ibu Wafi
    Apr 23, 2009 @ 14:40:46

    Dah pindah kerumah baru…

    http://bedah125-ceritahatiku.blogspot.com

    Reply

  10. mamawafiy
    Apr 24, 2009 @ 10:39:54

    hai ct..tengkiu.lama jgk akak tak jenguk FP ct…dah pindah umah baru rupanya dia heheee…cepat btl masa berlalu kan..
    akak doakan ct dpt merasa bersalin normal kali ni dgn selamat..minta2 tak de masalah yea…dah 33wks?cepat btl masa berlalu emmm…..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: