….update, update….

hmm..hidup ni mmg adilkan..kdg2 kita rasa kita busy sgt..sampai nak mkn pun tertangguh. tapi kdg2 kita rasa mcm free sgt2..sampai dah tak tau nak buat apa..nak2 kalau kat pis..mmg haru kalau kita rasa keje mcm kureng jer..mulala rasa nak mengular je..heheheee….(kdg2 je tau).

mcm aku dua minggu kebelakangan ni..mmg rasa masa tak cukup jer utk aku..kat opis keje melambak2..tak sempat nak buat yg tu..yg lebih URGENT dah masuk plk..ada jugak yg berminit SILA JAWAB SEKARANG..aduih..sapa nak tlg tu…bajet tak habis kumpul lagi..knp la mnusia kat opis aku ni..bila time buat bajet je..mulala keluar soklan pelik2..apa korang tak penah ke buat bajet sblm ni..kalau semua aku nak tlg buatkan..alamatnya aku bagi bajet ciput jer la..tu belum kena cantas dgn M#F lagi…nak menunggu submission pun berminggu2…aku dah la nak terberanak ni..kang kesian boss aku dgn collegue aku..

kat umah plk..malam tak lena tido..bak kata lia..aku ni mengalami prenatal depression..aku setuju tu…takut nak beranak ada, nak bygkan mcmana aku nak deliver secara normal tu mmg termimpi2 la..tapi apapun aku berserah je pada Allah..hanya DIA penentu segalanya…

wafiy pulak makin manja..sikit2 nak berdukung..dah la perut aku dah boyot2 ni ha..mcm2 akal dia…dah dapat beg sekolah baru…asik itu jer dimainnya..tarik sana-sini…sampai satu hari tu dia g sekolah tanpa bwk botol susu..tertinggal…aduih..mcm2 anak bujang aku ni…

papa wafiy pulak…mcm biasa tak kasi aku buat keje berat2 dan memasak masa office day…tapi kdg2 aku ni kesian tgk dia asik makan luar jer..lagi satu aku dah tak larat nak keluar umah lps office hour…nak tak nak kena masak..bab2 basuh kain baju papa yg buat (dari dulu lagi..) tapi bab nak lipat dan kemas tu..aku la jgk..kdg2 tu bertimbun2 dlm bakul…dah nak pakai baru cari heeheheee (teruknya)

ha..so korang dah blh bayangkan betapa busynya aku sampai dah takde mood nak update blog…dgn broadband celcom ni yg agak ciput lately..semua tu menimbulkan marah jer…..(hahahaha jgn risau aku tak marah korang kawan2…)

ok la..aku tgh menghitung hari ni..lagi 4 minggu utk deliver baby dlm perut ni ha…..doakan yg terbaik utk aku ye kawan2….thankss…..

4 Comments (+add yours?)

  1. lia
    Mar 07, 2009 @ 19:46:36

    kesian akak..tkyah la susah2 fikirkan pasal kerja sgt. Kesihatan akak tu lagi penting..nanti nk bersalin kena guna byk energy tau,kalau letih2 nanti susah nk push. Lg 1, makan kena sentiasa cukup & on time.

    Lia rasa org2 kt ofis tu pun faham keadaan akak yang tgh sarat,so minta la diorg tolong apa yang patut.

    Banyakkan bersabar..mmg mcm tu la kita yang bergelar ibu berkerjaya ni (cit..poyos jer bunyik)
    Tp seriusly,mmg meletihkan. Mcm lia ni lagi la..hannan sampai skng ni masih breast feed,tk kira masa peknen dulu pun cam tu gak. Bila dah ada adik ni lagi la dia jeles,kita kena pandai handle keadaan mcm tu.

    Ceeehhh..byk pulak membebel kan,mcm la akak tk pernah peknen sblm ni..hehe

    Neway,lia doakan semoga semuanya selamat & berjalan lancar.
    Amiinnn..

    Reply

  2. liza
    Mar 09, 2009 @ 23:17:05

    salam..wah sibuk betul dia..dah nak sampai due yer awak..saya doakan semuanya selamat n awak dapat bersalin normal..nampaknya tak lama lagi wafiy dh dah jadi abg long laa..saya ni tak sanggup lagi nak bagi wafiy saya adik..hehe..terasa lagi penatnya bersalin..tuggu wafiy 2 tahun dulu laa mcm wafiy awk..oklah..jgn tensen..byakkan rehat..insyaallah semu a selamat:)

    Reply

  3. aishah
    Mar 10, 2009 @ 10:59:19

    sabar banyak2 ye. betul kata lia tu, jangan difikir sangat pasal kerja tu.
    tidur biar lena2. biar cukup.🙂 berusahalah!

    Reply

  4. mamawafiy
    Mar 11, 2009 @ 15:48:29

    lia dan echah: tengkiu…memang btl cakap u ol..sorang ckp based on experience..sorang lagi based on experience jugak yea..experience kwn2 kan chah…..anyway….tengkiu…

    liza: ye la..rileks dulu..tunggu wafiy dah besar skit

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: