…wet world pedas, rembau…

hari ni kitorang ke wet world pedas, rembau..ada kolam air panas..aku nampak tmpt ni masa on the way ke BTN ULU Sepri tahun lepas…macam best jer tempat ni..so aku pun saje2 la ajak papa g sini..sbb takde apa2 aktiviti menarik minggu ni…

pkl 7.00- aku kemas2 beg..nak picnic la katakan..call kak uda (kakak aku yg dok kat Kuarters KLIA..keje KDN KLIA..aku ajak dia sekali..) suruh dia siap2..dia kata dia dah siap masak nasi lemak daaa…malu gua….

pkl 8- wafiy dan aku dah siap mandi..papa sibuk godek2 kete dia..belum mandi lagi tu….

pkl 9- gerak dari umah menuju ke KLIA..amik kak uda…wafiy suka sgt bila aku ckp ‘kita nak g swim tau…’ (dia ni pantang jumpa air..nama je asthma…)

pkl 10- dah masuk highway seremban..singgah jap hentian senawang makan nasi lemak…

pkl 10.45- taddaaa..sampai kat wet world..cuaca agak mendung..orang tak ramai lagi..sekali tu makanan luar dgn pelampung takbleh bwk masuk (dah agak dah..sama je mcm theme park yg lain2…)..takpe la..janji dpt mandi air panas..

bayaran rm10 utk seorang dewasa..kanak2 tinggi 85cm ke atas kena rm5..wafiy kan ketot…70cm jer..so free la….

overall preview: mmg best tempat ni…kalau korang nak try kolam air panas yg best dtg la sini…tapi aku tak dpt rasa kolam yg paaaling panas psl ibu2 mengandung takbleh masuk itu kolam daa….

image566 image567image568image569image571

8 Comments (+add yours?)

  1. khas lysha
    Feb 22, 2009 @ 23:52:23

    dapat berendam dlm kolam air panas best sgt!.. tak penah pegi sini walaupon kampung kat n9 he he he

    Reply

  2. lydiarayyan
    Feb 25, 2009 @ 12:11:18

    gedebush gedebush! syok main air! wiii

    Reply

  3. mamawafiy
    Feb 25, 2009 @ 12:49:21

    khas: mmg best tol…cuba la g sekali….

    lyd: hahaha…mmmg gedebush gedebush laaaaa….besttt sgt

    Reply

  4. Cik Aimi Husna
    Feb 25, 2009 @ 20:57:20

    wafiy leh swim dalam air panas ke?hee kalo aimi takot la…..
    aimi swim dgn Boat je

    Reply

  5. mamawafiy
    Feb 25, 2009 @ 22:25:10

    cik aimi: abg wafiy eksyen je tuh..dia swim dlm kolam air panas tahap sederhana je..yg paling panas tu dia tak tahan le….(tq for visiting my blog…)

    Reply

  6. aishah
    Mar 04, 2009 @ 17:53:57

    alhamdulillah tercapai gak hasrat kau nak gi situ. dah setahun baru sampai. hihi. kita gi BTN bulan 2 tahun lepas kan?
    haha.🙂

    Reply

  7. mamawafiy
    Mar 05, 2009 @ 09:22:03

    chah..ko ingt lagi ek…..punya la lama baru blh sampai..tu pun dah terboyot2 membwk perut plk tu…

    Reply

  8. Trackback: …kata-kata daripada Wordpress: 2010 in review… « life’s like that

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: