….(bad) attitude of malaysian driver….

rehat kejap…

benda ni dah byk kali berlaku dpn mata aku…cuma semalam aku rasa sgt2 melampau la si driver ni..kalau blh nak je aku expose plat no. kete MyVi putih ni..biar dia rasa….tapi tak elok la kan..kalau dia terbaca entry aku ni..harap2 bawak bertaubat la yea..

ceritanya begini..semalam..pkl 6.15pm aku pusing roundabout biasa tu utk amik wafiy kat taska..lepas je trafik light menyala hijau..satu kete MyVi putih ni terus memecut..aku tak heran la kau nak pecut kete kau selaju mana pasal tu kau pny kete..kena saman byr sendiri..yg tak sedapnya…driver dia sempat lagi turunkan cermin tingkap dgn sopan sambil membaling sesuatu ke luar ketenya…dan hampir kene cermin kete aku..sbb aku kat blkg dia btl2..nak tau ap kejadah yg dia baling tu?…TIN MINUMAN…ada air mirinda oren lagi…heiii…..mak datuk..geramnya aku….

nak kata tak sekolah..kat kete ada lambang satu jbtn yg agak ‘besar’ jgk la kat Putrajaya ni…dia fikir nak bersih kete dia je..jalanraya dia nak bagi kotor..hei..apa punya attitude la manusia mcm ni….dalam islam pun dah kata ‘kebersihan itu sebahagian daripada iman’…tak kira la kebersihan kat mana pun..kalau nak kete bersih..jgn la plk tmpt lain nak dikotorkan…..hei…manusia manusia…..apa la salahnya simpan dulu tin tu..then dah sampai destinasi buangla..atau kalau cerdik..simpan la buat recycle…dapat gak duit kan….aku mmg pantang jumpa driver mcm ni..kalau hubby aku nmpk lagi la teruk..dia akan hon org yg buang sampah kat atas jlnraya…

kesimpulannya: bertimbangrasalah di jalanraya..jalanraya kan dikongsi bersama……(sori la korang kena baca bebelan aku…)

2 Comments (+add yours?)

  1. aishah
    Feb 20, 2009 @ 15:12:34

    orang macam ni memang patut dihon saja. entah apa2.
    kalau plastik balut gula2 tu boleh tahan lagi.
    nanti kalau kau jumpe kete ni kau baling pulak apa2 kat dia mama. hehe.😉

    Reply

  2. mamawafiy
    Feb 20, 2009 @ 15:28:48

    pasti papa suka dgn komen kau ni..sbb each time dia hon org yg tak skolah ni..aku akan marah dia..bukan sbb apa..aku takut kena dajal dgn org yg dia hon tu jer…cuak beb

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: