…pening, kelam kabut…

sesi meluahkan perasaan….

semalam aku EL..sbb ada bleeding lagi. Kali ni aku g klinik sbb dah tak tahan sgt, sakit kat ari2..mcm dah nak terkeluar baby (nauzubillah..sbb it’s not the rite time). Doc scan..dia kata aku bleeding sekejap2 sbb placenta kejap2 kat bwh..kejap2 kepala baby kat bwh..tu yg sakit tu…tak tergambar sakitnya..nak bangun dari katil pun sakit..nak pusing mengiring pun sakit..jalan lagi la sakit. Baru la aku tau betapa susahnya mak aku masa mengandung aku dulu..sbb masa aku pregnenkan wafiy ok jer..no prob at all..aku pun aktif jer..nak bersalin pun senang..p hospital nak check up..tup2 ptg tu dah kena masuk OT…

Doc refer aku ke hospital, tapi aku tak g lagi…sbb aku tau nanti mesti kena warded..
aku bukannya taknak duduk ward..aku kesian kat wafiy…papa pun aku kesian gak..keje lagi..dahla ni musim busy bagi org2 yg buat bajet…

cerita pasal papa plk..ada satu lagi problem..next week kelas dia dah mula balik..so nmpk gayanya aku kena tinggal lagi la sampai kol 12 mlm dgn wafiy..hari2 plk tu..aku takut nanti takde siapa nak htr aku ke hospital in case dah tiba masa, papa plk ada kelas…

so..harapan aku skrg..semoga cik bibik (maid) aku tu cpt la skit dtgnya…ejen tu kata next week maybe dapat…cepatla skit…aku dah tak larat ni..dan aku harap jugak bibik aku ni blh diharap..jgn la yg berat tulang plak…nanti tak pasal2 aku yg bertambah susah…

ok la kawan2…doakan yg terbaik utk aku yea….

9 Comments (+add yours?)

  1. shahsulong
    Feb 18, 2009 @ 12:08:22

    moga Allah lindung dan permudahkan urusan akak sekeluarga, amin~

    Reply

  2. mamawafiy
    Feb 18, 2009 @ 12:09:22

    ida…tengkiu so much dik..same goes to u

    Reply

  3. lia
    Feb 18, 2009 @ 12:15:03

    Semoga akak & family semtiasa dilindungi olehNya & dipermudahkan segala urusan. Macam2 dugaan kan kak, nanti dah dapat baby baru lain cerita pulak..

    Reply

  4. mamawafiy
    Feb 18, 2009 @ 12:17:26

    lia: tengkiu dik..akak pon doakan yg sama..tu la..dah ada baby baru..cerita baru la plk nanti..eii…..

    ida: ida dah invite akak ke blog ida ke? akak check mail takde pon….

    Reply

  5. shahsulong
    Feb 18, 2009 @ 14:13:45

    dah invite banyak kali, ida pun pelik. em, another address bleh tak? try address yang lain la plak..

    Reply

  6. khas lysha
    Feb 18, 2009 @ 22:12:19

    betol la sally harap dpt maid yg ok.. paling penting boleh disuruh and tau buat keje… harap2 sumer akan ok ye.. jgn stress2 sgt..

    Reply

  7. mamawafiy
    Feb 19, 2009 @ 11:02:43

    khas, saya harap2 sgt maid saya tu nanti ok..seram jgk tgk rakaman cctv yg org dok fwd kat kita psl maid yg dera baby masa mak diorang keje..tapi nak wat mcmana..tawakkal je la

    Reply

  8. aishah
    Feb 20, 2009 @ 15:22:42

    nanti kalau free ajarla aku jalan nak gi umah kau.
    senang kalau ada apa2.🙂

    Reply

  9. mamawafiy
    Feb 20, 2009 @ 15:27:14

    haa…betul jgk tu chah…nanti blh tlg htr ke spital ke apa ke…
    tq for ur offer..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: