…tag romantik…

ni ha….tadi aku membuang masa dgn melawat blog kawan2 dan boss2..rupa2nya ada orang tag aku lagi….kali ni Encik SVL ni nak tau filem romantik yg aku penah tonton..emm…aku ni pun bukannya romantik sgt….tapi aku cuba la jawab gak….

Soalan tag:

Please copy the following rules in your post (as usual)

1. You have to point out 5 romantic movies that you would love to share with your loved ones.
2. It doesn’t have to be in order.. as long as you love the movies, it will be fine.

— no.1– Armagedon
Filem ni aku tgk 8 kali kat wayang tak termasuk tgk kat CD…aku rasa sweet sangat filem ni..FYI..masa tgk tu aku takde special BF lagi..tgk dgn member2 kolej je…aku rasa part yg paling sweet masa daddy liv tyler (bruce willis) sanggup korbankan nyawa dia nak letupkan meteor sbg ganti si ben affleck..sbb nak bagi liv bahagia dgn ben..alamak..aku sangat terharu sampai nangis tak ingat dlm panggung….til now, kalau dgr lagu aerosmith ‘i don’t want to miss a thing’..aku akan termenung jap..heheee

— no.2– Pearl Harbor
sama mcm encik SVL..tak tiru tauu..mmg aku rasa filem ni romantic in its own way..aku suka jgk tgk org macho perang2..mcm ben affleck dan matt damon dlm film ni..uih..macho giler masa kat hangar tu..(bukan adegan 18sx mcm kat armagedon tu..kat hangar pun jadik)..aku rasa prop dan background film ni mmg sesuai dgn keadaan sbnr masa zaman tu…ada satu part yg paling sweet tu..masa si nurse ni dinner dgn matt damon (stlh dia tau ben affleck dah mati kena tembak–padahal tak mati lagi….so sweet..)..dan aku pun suka lagu temanya- Faith Hill- There U’ll Be

–no.3– notting hill
(betul ke aku spelling ni..) ala..cerita cinta julia robert dgn hugh grant tu…yg ada lagu ‘when u say nothing at all’…semua adegan film ni sweet dan romantik…

–no.4– crossroads
filem pertama Britney Spears..ala..cerita 3 bdk pompuan underaged yg lari dr umah sbb nak masuk singing contest..aku kan die hard fan britney (dulu le…)..adegan paling best masa britney nyanyi sambil main piano kat kwsn berbukit dgn bf dia…..

— no. last– Ayat-Ayat Cintafilm ni based on the same titled novel written by penulis Indonesia- Habibur Rahman El-Shirazy..film yg sangat islamik tapi sangat romantik..aku penah buat preview film ni dulu…yg paling sweet adalah background film ni (mesir dan sg. nil)..dialog dia pun disusun dgn baik sekali…best sgt…

3. You have to tag another 5 person to answer this tag.

—sapa lagi yg nak kena ni ek…balik2 org yg sama..tapi since aku pun nak tau apa film romantik fevret korang..dgn bangganya aku menjemput 5 org ni utk jwb tag aku:

1. liyaharis
2. echah
3. faruqy
4. khasnida
5. sapa2 lah yg nak jawab…..

8 Comments (+add yours?)

  1. aishah
    Feb 10, 2009 @ 15:45:43

    dah agak dah. mesti aku kena. tapi setelah selesai update bandung aku buat tag ni.
    aku pun nak tag kau la. tag yang tajuk lagu tu. tapi tak letak nama kau. tapi nak tag jugak. silakanlah menjawabnya ye.🙂

    Reply

  2. mamawafiy
    Feb 10, 2009 @ 15:47:37

    hahaa..sapa je la kawan aku…hehehee

    Reply

  3. lia
    Feb 10, 2009 @ 16:51:18

    alahai..lia baru jer tag akak. Rupanya terkena jugak daku..

    Reply

  4. big mamma
    Feb 10, 2009 @ 17:07:46

    memang romantic lorr……

    Reply

  5. shahsulong
    Feb 11, 2009 @ 15:38:53

    saya rasa banyak sangat muvi romantic yg sy suka. tapi takpe, saya buat juge la teg ni.

    akak, need yr address so i can invite u to my blog.

    Reply

  6. mamawafiy
    Feb 11, 2009 @ 17:18:01

    ida: buat la….akak alu-alukan sangat…
    ida nak address emel ke? redgiant19sg@yahoo.com

    Reply

  7. shahsulong
    Feb 11, 2009 @ 18:38:56

    dah buat dah. pls accept invite deyhh..

    Reply

  8. khas lysha
    Feb 12, 2009 @ 13:19:41

    wah tag pulak.. ni kena tggu mood romantik dtg baru leh buat nie he he he

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: