selamat hari lahir, wafiy…..

image5493 image5482 image5462 image5452

image5443

image5442

18 Januari 2009

genap 2 tahun Muhammad Amirul Wafiy bin Zulfitri dilahirkan…rasa mcm dah lama jer aku lahirkan dia..tapi baru 2 tahun rupanya…badan wafiy pun cikenit jer..mcm bukan umur 2 tahun pun…tahun lepas tak celebrate birthday dia sbb dia tak sihat. so tahun ni mama dia yg over excited nak buat party utk dia..since 18 hb tu ahad, aku buat party kat umah mak je la..ingatkan hari tu nak lawat baby baru lia yang comel…adik angkat aku kat Uitm dulu..tapi kena tangguh la nampaknya..sori lia…nanti one fine day akak dtg yea…

dipendekkan cerita, dlm sakit2 pinggang dan kaki aku sempat jgk shopping barang2 nak masak skit2..tempah kek..sebut pasal kek..harap maklumla anak aku ni suka sgt dgn si ultraman merah ni ha..so kek dia pun awal2 dah dia cakap nak ‘kek cish cish’ (sound effect ultraman tu tgh menfire reksasa la tu)…hahahaha lawak betul wafiy ni. aku ikutkan je..setahun sekali kan.

makanan sampingan lain- pulut kuning dengan kari ayam, nasi impit kuah kacang, buah tembikai, snek2 biasa2 jer..tetamunya…adik beradik aku dgn anak2 masing2..serta sedara mara dekat2…tu pun dah penuh umah…
wafiy pun excitedla tgk ramai org datang pastu nyanyi lagu hepi besday kat dia…sambil senyum2 simpul dia potong kek…lepas potong terus buat aksi fire ultraman hahaaaa…
pasal hadiah pulak (aku tak mintak ok..org bagi aku terima je la) majoritinya baju2 yg kiut..tengkiu to angah, kak lang, along, kak ema, uda..dan yg lain2…tapi dlm byk2 hadiah tu ada satu yg dia betul2 minat..patung ultraman warna hitam…dia bagi nama ‘anim’..hahaha boleh ke tu? puas aku dan papa dia cakap..anim tu nama girl..tapi dah itu nama yg lekat..panggil je la anim…

19 Januari 2009

ni party kat taska plak…aku buat party pack dan tempah kek kat kawan ptd aku, zuliana..kek gambar ultraman LAGI…kali ni warna coklat plak

100_1390

100_1393

100_1395

kat taska lagi la havoc..semua budak2 dah tak sabar nak nyanyi lagu hepi besday kat wafiy..wafiy plak selamba je la..sbb smlmya dah potong kek…aku dtg bwk kek dia senyum jer…bab nak balik yg tak tahan tu..aku dtg taska dlm pkl 11…lepas potong kek tu aku kenala balik office kan..tapi tragedi telah berlaku..wafiy nangis nak ikut aku balik..meraung2 sampai muntah2 (cikgu dia kata)..aku serba salah..takkan nak bwk dia ke opis..baru pkl 11..kalau pkl 4 ptg blh lagi aku tahan feel dia kat opis tu..ni kang tak jadi keje aku nak menjaga dia plak…aku terus masuk kete time dia tgh nangis2 tu..dia intai kat cermin taska tu sambil meraung2 dlm dukung cikgu dia..aku start kete, terus pegi office..sedih memang sedih tapi nak wat mcmana….takkan nak cuti..keje banyak tuuu..

hadiah utk wafiy aku dan papa tak belikan lagi..tak tau nak belikan apa..walau apa pun..aku happy tgk dia happy dan aku harap bila umur dah 2 tahun ni dia akan bertambah sihat..tambah2 dah nak dpt adik bulan 4 ni…dia pun nmpknya dan pandai bawak diri dan suka berdikari skrg ni..semua benda nak buat sendiri..mudah2an dia akan jadi anak yg soleh..yg baik dan sentiasa sihat…itu doa aku dan papa utk anak kesayangan kami, wafiy….

4 Comments (+add yours?)

  1. khas lysha
    Jan 20, 2009 @ 19:25:31

    happy bday wafiy,.. moga jadi anak yg soleh kebanggaan mama dan papa..
    bestnyer ada kek otomen..

    Reply

  2. mamawafiy
    Jan 21, 2009 @ 10:33:27

    terima kasih khas….atas doa dan ingatan tuuu…..

    Reply

  3. ruziawatibukhari
    Jan 21, 2009 @ 15:27:46

    happy belated birthday my dear wafiy.. sorry aunt baru nak wishkan ye? semoga wafiy membesar menjadi anak yg soleh kepd ke2 ibu bapa wafiy .. ok sayang…

    Reply

  4. mamawafiy
    Jan 21, 2009 @ 15:35:12

    tie…lambat takpe..janji ingatan tulus ikhlas tie tu..thanks tie…..same goes to ur kids yg comel2 tu

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: