jawapan tag II

ni plak jwpn utk tag dari my best fren, cik psupo, cik echah….

soklannya:
1. Apabila telah terpilih dengan malangnya, silalah menulis 16 perkara paling rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh ataupun hala tuju hidup anda.
(oho..nmpknya soklan ni pun sungguh RAWAK…nak pilih fakta ke..perangai tak senonoh..-oppss, atau hala tuju- more serius ok..)

ni la jwpn rawak aku (mcm lebih dari 16 jer..kenapa 16 ek?)

1. aku ni suka sgt berfikir..mostly on other’s people perception about me..mcm takut sgt kalau somthing yg aku buat org takblh terima and so on..but now i slowly learn that i have to ignore othe person’s feeling sometimes..sbb kdg2 aku akan buang masa by thinking of other person’s feeling.

2. perangai pelik aku sejak aku ada kete since 2003..kalau aku nmpk org2 berjalan kaki kat tepi jln, atau nmpk org tua/kanak2 tunggu bas kat tepi jln , atau nmpk org tolak motor sbb maybe pancit atau tayar bocor, aku akan rasa sayu sgt…dan otomatik akan doakan dlm hati semoga mereka selamat sampai ke destinasi..semoga diorang tak diculik dsb…dan aku rasa bersyukur sgt dpt kemudahan naik kete. tak mcm diorg..sampai skrg feeling aku masih lagi mcm ni…

3. tak suka ckp byk2..nak2 kalau benda tu sepatutnya semua orang tau..like pengetahuan am..rasa mcm irritating kalau org tny lebih2 soklan am ni..sendiri tau sudah la…mmg ada org kata aku ni kdg2 mcm unfriendly skit..even my hubby pun kdg2 dia saje je tny soklan2 tak bernas sb nak kasi mood..but then aku jadi hangin tetiba..entah la mmg perangai aku mc tu kot…

4. very independent person..kalau blh semua benda nak buat sndri..maybe sbb upbringing style from my parents jadikan aku mcm ni. kdg2 aku nak buat benda tu sendiri sbb tanak susahkan org lain but then jadi menyusahkan org plak…selalu aku kena marah dgn org2 yg rapat dgn aku sbb tanak mtk tlg diorng in the first place…hahaha nasib la…

5. seorang yg kelakar..sbb semua org kata mcm tu..tapi aku rasa aku ni serius orangnya..tapi bila aku ckp sikit je semua org kata aku buat lawak..heiii..ni yg aku tak paham ni

6. makan selalu tak habis..tak kira sedapi ke fevret food ke..last2 hubby yg jadi mangsa tlg habiskan (no wonder dia gemuk lps kawin)

7. suka sgt belikan baju wafiy muat2 je sbb tak suka tgk dia terseksa pakai baju bsr2..tapi kakak aku selalu ckp..nak belikan baju anak beli yg besar sikit sbb blh pakai lama..tapi bagi aku nak pakai lama beli la baju lain plak heheeee….

8. tak kisah kalau org2 tersyg tak ingat special day of my life..tak bagi hadiah pun takpe sbb aku paham..tak semua org dilahirkan dengan sense of remembering all the special day..tapi kalau diorg bagi hadiah, tak kira kecik besar mahal atau murah sure aku akan ingat sampai bila2…

9. kalau tido nak lebih dr 2 biji bantal..sbb selesa kalau ada bantal byk2…

10. tak berkira sgt pasal duit dgn org2 yg rapat…setiap sen dari rezeki kita kan ada share org lain jugak..

11. selalu beli pakaian/ kasut best2 tapi selalu jgk tak pakai sbb bila dah beli mcm tak sesuai plak..so simpan je atau bagi kat kakak2…tak membazir sangat kan?

12. tak bleh marah wafiy sbb aku sangat sayangkan dia..kalau dia buat apapun..tak blh marah lebih2 sbb sayu tgk mata dia yg merenung aku…mcm aku masa kecik2 dulu kata mak aku…

13. skima skit..kdg2 panggil nama org dgn full name…tak tau knp…

14. selalu positive..kalau org kutuk aku pun aku akan terima dgn hati terbuka..part ni tak tau la elok ke tak..sbb aku rasa hidup aku aman sgt tanpa prasangka terhadap org lain…ada org kata patutnya aku ada prasangka skit barula balance..

15. suka sgt kat baby dan budak2…tak kira apa bangsa…

16. ada org kata aku boleh jadi ‘somebody’ one fine day..tapi aku rasa cukuplah aku jadi salina binti othman yg biasa2 je berbanding aku jadi ‘somebody’ yg sombong dan menyakitkan hati org lain….bukan aku tak nak jadi ‘somebody’, tapi aku rasa pangkat dan darjat for sure akan mengubah cara penampilan dan pemikiran seseorang…hei takut aku….baik tak payah…

ok la rasanya dah cukup la setakat 16 ni jer..ecah..lps ni jgn plak ko tambah jadi 32 plak yea….

5 Comments (+add yours?)

  1. khas lysha
    Jan 01, 2009 @ 17:07:41

    yg ni pembukaan segala tag utk 2009 plak ek!.. he he he

    Reply

  2. mamawafiy
    Jan 01, 2009 @ 18:43:44

    ye betul tu khas…..

    Reply

  3. FaruqY
    Jan 02, 2009 @ 10:02:09

    hoho rajin update sekarang? haha ko panggil orang nama penuh ke? tak pernah pulak dengar ko panggil aku nama penuh..

    Reply

  4. mamawafiy
    Jan 02, 2009 @ 11:41:16

    ye raji plak..knp ntah le tak tau..mungkin mlm dah susah nak tido kot…eh..ko tak perasan ek dulu2 masa kita baru kenal aku suka panggil nama penuh kau..heheee

    Reply

  5. ruziawatibukhari
    Jan 03, 2009 @ 14:54:52

    hi ina.. apa kabar? tq ye.. t dh sembuh dr demam denggi.. tak makan ketam pun.. bukan musimnya.. sembuh minum air masak, 100+ gitu dan kuasa allah saja.. adik t je blum kluar wad lagi.. insya allah, petang ni buleh kuar kot…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: