jawapan tag…

dah hujunh2 tahun pun kena tag jgk..dgn kawan2….tapi nak buat yg senang dulu…dari puan lia….

CERITA SEPANJANG 2008

(kalau nak cerita secara terperinci..banyak sgt..so aku amik yg significant je la ye…)

JANUARI:
kerja: kelamkabut kat unit lama (K)..sbb paham2 je la kontraktor ni..dah nak duit baru terhegeh2 cari kita…
personal: wafiy masuk setahun pada 18 jan 2008. melayan karenah dia mmg best wpun kdg2 meletihkan. happy sbb dia dah besar dan dah cerdik. family pun ok2 jer…

FEBRUARI
kerja: masih busy lagi…mana ada keje yg rileks beb…pegi kursus kepimpinan kat Ulu Sepri..best dpt jmpa kwn2 sebatch 1/2005…
personal: tak de yg bombastik..hidup spt biasa saja…

MAC
keje: bulan plg byk miting sana-sini..kena tinggal wafiy dan papa sbb selalu oustation…KLIA dah jadi rumah kedua wafiy tunggu mamanya…
personal: penat dan tak de masa utk family…balik umah tido jer…

APRIL
keje: sama je mcm bulan MAC…miting sana sini…dah kena report duty kat Unit B…goodbye Unit K..kesian kat boss lama sbb tak cukup org nak buat keje…belajar buat keje baru dgn kwn2..
personal:sama spt bulan MAC

MEI
keje: banyak kursus dan miting lagi…26hb peksa PTK…gabra betul sbb sesat nak cari jalan dewan peksa dan mencari parking yg mcm s*** tu…
personal: sama jer….

JUN
keje: dah fully in unit B..keje bru ni mmg mencabar….buat pembangunan dan mengurus sekali..jaga duit kerajaan…miting luar dah kurang..dah tua kot..
personal: biasa2 jer..

JULY
keje: mcm biasa jer…sibuk mmg sibuk..biasa la
personal: period lambat 6 hari dan aku dah syak sesuatu…yes..aku pregnen…papa suka sgt sbb dia mmg tak sbr2 nak bagi adik kat wafiy sbb kesian wafiy main sorang2 kat umah..

OGOS
keje: kena standby kat opis..takbleg cuti sdgkan org lain kebanyakannya cuti sempena cuti sekolah…takpela bila tiba time aku esok2..cuti la puas ye..
personal: birthday papa on 12 ogos…dah tua papa rupanya…dia ajak aku dinner kat Sheraton..aku ikut jer la..tapi aku tgh mabuk teruk waktu tu..takdela beria sgt makannya..hadiah papa? tak bagi2 lg until now..hehehehe..nak bagi apa, semua tak nak..last2 takyah ler…

SEPT
keje: busy mcm biasa…
personal: seronok sbb dpt posa penuh thn ni…ada jgk hikmahnya pregnen ni..

OKT
keje: makin busy..biasa la dah hjg2 tahun…
personal: hari raya…raya pun ala kadar jer..biasala ibu2 mengandung kan…baju pun ala kadar jer..tak larat nak shopping2…

NOV
keje: cepatnya masa berlalu..pening kepada uruskan bajet ni…
personal: tahap mabuk2 dah kurang…birthday aku hjg bulan ni…sambut kat umah mak..biasa2 jer..papa sibuk dgn kelas dia…jadi aku tak expect anything special from him…tapi dia hadiahkan jgk aku spec baru…

DIS
keje: lagila kelam kabut…until hari ni…
personal: happy sbb wafiy dah semakin sihat..dah 5 bulan tak kena asthma attack..berat badan dah naik ke 10.5kg..lasak jgn cerita la…manja dan mengada2 sbb dah tau mama ada adik baby..sikit2 nangis2…tapi we all terhibur dgn telatah dia..harap2 dia akan sihat selamanya…

tu je la yg akak ingat puan lia…….

2 Comments (+add yours?)

  1. khas lysha
    Jan 01, 2009 @ 17:05:11

    tag penutup 2008 la nie yer,.. he he he

    Reply

  2. mamawafiy
    Jan 01, 2009 @ 18:44:42

    aha…pandainyer diaaaa

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: