jawapan tag…

dah hujunh2 tahun pun kena tag jgk..dgn kawan2….tapi nak buat yg senang dulu…dari puan lia….

CERITA SEPANJANG 2008

(kalau nak cerita secara terperinci..banyak sgt..so aku amik yg significant je la ye…)

JANUARI:
kerja: kelamkabut kat unit lama (K)..sbb paham2 je la kontraktor ni..dah nak duit baru terhegeh2 cari kita…
personal: wafiy masuk setahun pada 18 jan 2008. melayan karenah dia mmg best wpun kdg2 meletihkan. happy sbb dia dah besar dan dah cerdik. family pun ok2 jer…

FEBRUARI
kerja: masih busy lagi…mana ada keje yg rileks beb…pegi kursus kepimpinan kat Ulu Sepri..best dpt jmpa kwn2 sebatch 1/2005…
personal: tak de yg bombastik..hidup spt biasa saja…

MAC
keje: bulan plg byk miting sana-sini..kena tinggal wafiy dan papa sbb selalu oustation…KLIA dah jadi rumah kedua wafiy tunggu mamanya…
personal: penat dan tak de masa utk family…balik umah tido jer…

APRIL
keje: sama je mcm bulan MAC…miting sana sini…dah kena report duty kat Unit B…goodbye Unit K..kesian kat boss lama sbb tak cukup org nak buat keje…belajar buat keje baru dgn kwn2..
personal:sama spt bulan MAC

MEI
keje: banyak kursus dan miting lagi…26hb peksa PTK…gabra betul sbb sesat nak cari jalan dewan peksa dan mencari parking yg mcm s*** tu…
personal: sama jer….

JUN
keje: dah fully in unit B..keje bru ni mmg mencabar….buat pembangunan dan mengurus sekali..jaga duit kerajaan…miting luar dah kurang..dah tua kot..
personal: biasa2 jer..

JULY
keje: mcm biasa jer…sibuk mmg sibuk..biasa la
personal: period lambat 6 hari dan aku dah syak sesuatu…yes..aku pregnen…papa suka sgt sbb dia mmg tak sbr2 nak bagi adik kat wafiy sbb kesian wafiy main sorang2 kat umah..

OGOS
keje: kena standby kat opis..takbleg cuti sdgkan org lain kebanyakannya cuti sempena cuti sekolah…takpela bila tiba time aku esok2..cuti la puas ye..
personal: birthday papa on 12 ogos…dah tua papa rupanya…dia ajak aku dinner kat Sheraton..aku ikut jer la..tapi aku tgh mabuk teruk waktu tu..takdela beria sgt makannya..hadiah papa? tak bagi2 lg until now..hehehehe..nak bagi apa, semua tak nak..last2 takyah ler…

SEPT
keje: busy mcm biasa…
personal: seronok sbb dpt posa penuh thn ni…ada jgk hikmahnya pregnen ni..

OKT
keje: makin busy..biasa la dah hjg2 tahun…
personal: hari raya…raya pun ala kadar jer..biasala ibu2 mengandung kan…baju pun ala kadar jer..tak larat nak shopping2…

NOV
keje: cepatnya masa berlalu..pening kepada uruskan bajet ni…
personal: tahap mabuk2 dah kurang…birthday aku hjg bulan ni…sambut kat umah mak..biasa2 jer..papa sibuk dgn kelas dia…jadi aku tak expect anything special from him…tapi dia hadiahkan jgk aku spec baru…

DIS
keje: lagila kelam kabut…until hari ni…
personal: happy sbb wafiy dah semakin sihat..dah 5 bulan tak kena asthma attack..berat badan dah naik ke 10.5kg..lasak jgn cerita la…manja dan mengada2 sbb dah tau mama ada adik baby..sikit2 nangis2…tapi we all terhibur dgn telatah dia..harap2 dia akan sihat selamanya…

tu je la yg akak ingat puan lia…….

Advertisements

hari ini dah masuk tahun baru….

macam tak percaya je..diam tak diam dah masuk 1430H…rasa mcm baru semalam je tulis kat diary “welcome 1429H”…
nasib baik hari ni cuti, dapat rest sikit. wafiy skrg dah tambah2 lasak dan mengada2..papa dia plak dah nak final exam jadi sibuk la dgn kelas tambahan la…discussion la..jadi wafiy berkepit dgn aku je la..
hari sabtu lepas (27hb) ada kenduri berkhatan anak kakak aku…jadi wafiy seronok la dpt jmpa ramai kawan..so dpt la aku rehat skjp dari melayan kerenah dia jer..
lagi 2 hari masuk tahun baru 2009 plak…byk plan dan agenda kerja yg dah menanti….tapi nak buat mcmana..dah keje namanya…buat yg terbaik je la…
harapan aku utk tahun baru ni..semoga diberi kesihatan yang baik utk aku dan family aku, diberi rezeki yg berkat dan dirahmati dan dikurniakan dgn anak2 yg soleh dan solehah insyaallah……

lelaki ke pompuan?

adik-baby

cerita ni dah lama pun…dah basi..tapi aku nak cerita jugak…

last 2 weeks aku g scan baby..saje je nak tgk normal ke tak baby aku ni ha..aku dah 25 minggu pregnen sekarang..dah nak masuk 7 bulan pun. berdebar semacam je aku..takut…kat atas tu gambar scan baby aku..kepala dia kat atas..tapi dr kata nak masuk 9 bulan nnt dia akan turun ke bawah..insyaallah…

dan jantinanya…pompuan katanya..tapi aku tak berharap sgt..mcm wafiy dulu dia kat pompuan jgk..tak kisah la..janji sihat…

tapi baby kali ni agak besar skit…dan lasak sgt…setiap masa nak menendang je kejenya…sihat la tu kan….

tak bleh tido lak…

image518

lately ni..ada satu penyakit dah menyerang aku..susah nak tido…aku pernah baca dlm Pa&Ma, adalah biasa ibu mengandung akan mengalami simptom susah nak tido mlm di akhir2 kehamilan…tapi….aku betul2 pening..ye la dah la siang penat bekerja..balik keje kena layan si wafiy plak…dah la skrg ni dia ganas & manja semacam jer..sikit2 merajuk..sikit2 tarik rambut aku…heii..selagi dia tak tido jgn harap aku bleh landing2 atas tilam..kang dia dtg landing atas perut aku yg gemok ni..tadi..dia dah tido dlama kol 9.30pm..tapi kol 10.30 dia batuk2 pastu muntah plak..kena la aku salinkan baju dia..habis kena blanket..
sementara tunggu papa ni aku update blog dan visit blog kawan2..
okla…tu jer…esok mesti liat nak bangun tido ni..

post dari Parlimen…

semalam En. Faruqy sms aku on the way back from office..to remind me that i have to replace him for Dewan NEgara tomorrow..oh gosh..aku lupa seyh…dia dah ganti aku on 4th Dec hari tu sb aku g check up…then tak manis kalau aku tak mau ganti dia this time…orang berbudi kita berbahasa la kan…aku ingat nak g klinik amik MC sbb batuk teruk ni..but then kena g parlimen je la nampaknya…
pegi parlimen tak menjadi satu isu besar utk aku..yang menjadi isu skrg ni…dah dua malam berturut2 aku mimpi yang pelik dan sedih..sampai teresak2 aku nangis dalam mimpi…nak tau apa aku mimpi? jgn gelak yea kawan2…

aku mimpi hubby aku kawin lain..dua2 malam mimpi yg sama…tapi kawin dgn org lain..first mimpi..dia kawin dengan si N***A yg aku anti tu…and the 2nd one dgn anak dara mana tah aku tak kenal…yg peliknye aku mcm restu jer hubby aku kawin lagi..siap attend kenduri hubby lagi…apa maknanya tu? siap aku menangis pastu papa tanya “ma..apsal nangis dlm tido ni”..aku blur kejap..terus aku story kat dia mimpi aku..dia mcm biasa la…dia kata mimpi kan mainan tido…
tapi aku rasa lain macam la…adakah perubahan hormon ibu pregnen mcm ni haaa…kena tanya doktor ni…
tapi, di sebalik tandatanya dan kebluran aku hari ni…aku pilih utk berada di positive side..yela..rezeki, jodoh, ajal maut kan di tangan Allah s.w.t..sapa la kita untuk menjangkakan setiap sesuatu yang telah ditentukan Allah…
minta-minta tiada yang buruk berlaku kepada kami sekeluarga dan juga kawan2 semua di luar sana…..Amin…..