…better late than never…

aku suka sangat dgn pepatah inggeris kat atas nih…sebab it motivates me to never give up and never say no to try till the end…ada orang kata daripada lambat baik takyah datang/buat sesuatu benda, tapi bagi aku…daripada tak datang/ tak buat sesuatu dan akhirnya kita akan menyesal, baik aku try..

(apa la aku merepek ni..mcm byk sgt masa padahal tgh curik2 masa keje ni..)

nak cerita…semalam 13 Nov 2008 ministry aku buat sambutan Deeparaya..ada orang kata dah basi….takyah buat la sambutan ni..tapi mcm yg en.stien yg cute ni cakap….since dah makan free..semua orang setuju je la…

bahagian kewangan jadi urusetia jamuan..hidangan daripada Felda D’Saji. di antara menunya adalah capati, roti bom, putu mayam, mee kari, sate, mee goreng mamak, nasi beryani dengan lauk pauk yang aku tak makan langsung (sebab daging kambing), cendol, cheese kek, tiramisu kek, dan beberapa makanan ringan. overall..makanan semua sedap….cuma yang tak best..too much media people…plus cameraman yg semuanya mcm paparazzi (padahal yang diorang amik gambar tu cuma Minister dan anak2 yatim sahaja..)..rimas aku….sebab nak makan pun payah hahahaaaa……

aku bawa kamera tapi unluckily battery kong plak..jadi gmbr yang sempat aku snap melalui kamera Nokia aku yg cikai ni adalah seperti berikut sahaja:

image467

ini adalah ‘kolum’: sejenis perhiasan kesenian kaum India..dibuat daripada hampas kelapa yg diwarnakan..cantik memang cantik tapi aku rasa membazir sebab lepas acara kena vacuum dgn makcik cleaner..terbang rm300 duit MOT

image469

haha..ni la aku lepas makan..perut yang buncit tu bukan sebab byk sgt makan ok..tapi sebab ada budak kecik dalam tu…dah 5 bulan dah kat dalam perut..tu yg besar tu…..

apapun, congrats aku ucapkan kpd jawatankuasa penganjur sambutan ini…dgn ucapan tahun depan buat la lagi…….

5 Comments (+add yours?)

  1. khas lysha
    Nov 17, 2008 @ 11:52:27

    wah.. syok la makan2.. biasalah diorg bab2 menerbangkan duit nie mmg terer.. dah abis mintak la lagi.. hu hu

    Reply

  2. FaruqY
    Nov 17, 2008 @ 12:48:19

    ohoo? en stien ada blog juga? hoho barulah saya tahu.. hehe~

    Reply

  3. mamawafiy
    Nov 17, 2008 @ 14:28:35

    khas: tu yg i geram tu..masa buat proposal takde pikir psl duit plak..tau2 dah siap baru nk mtk duit..

    faruq: ala senyap2 sudah ler…..hehehee

    Reply

  4. lia
    Nov 19, 2008 @ 17:24:56

    kak..biasa la..
    diorg yg guna duit tk pening..kita yg cari duit ni yg berhempas pulas…

    Reply

  5. mamawafiy
    Nov 19, 2008 @ 17:28:20

    tu la tu..ni dah hjg2 tahun ni kita jgk yg jadi tukang karut nak mereka cerita mintak duit..nasib la kita

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: