….it’s our 3rd anniversary….

 

 

 

alhamdulillah…it’s been 3 years from the first day we are being attached as husband and wife…it’s not easy to reach what we have now…what really matter is i’m so blessed to have such a lovely and great hubby…and a little wafiy that will always make my day…and the baby inside my womb to carry on no matter what happen…

thank you papa..for being such a great hubby and papa in our life…

..terima kasih semua…

tengahari ni memang best…sebab apa? sebab kitorang buat lunch ala-ala potluck..semalam dah plan..abg zabir masak paprik ayam, aku masak telur dadar, kak as bawak ikan masin goreng, rini masak nasi..org lain tu tak kisah nak bawak ape2 janji makan sama2 seadanya..sebab kitorang dah boring makan kat cafe kat bawah ni yg dah nyawa-nyawa ikan tu  (tutup sebab nak tukar tender). tup-tup…my boss yang baik hati, encik lan dengan sukahatinya belanja bluberry cheese cake yg lazat dari Secret Recipes…best betul…

image484

dan yang buat aku terharu..dia kata kek tu dia belikan utk birthday aku esok, in advance coz esok kak as cuti, boss plak kena g taklimat kat MOF..so ramai takde esok so dia belanja kitorang kek hari ni..uiii,,baik hati boss aku ni..kat bawah ni adala gambar makanan yg kitorang baham tadi…

image483image485image486

TENGKIU BOSS….DAN RAKAN2 SEMUA…

….an evening with wafiy….

image481

image482

….Ayat-AYat Cinta II…

Desir pasir dipadang tandus
sekadar pemikiran hati
Terkisahku di antara cinta yang rumit

Bila keyakinan ku datang
Kasihku tak sekadar cinta
Pengobanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

Maafkankan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cinta ku padamu

Bila bahagia mula menyentuh
Seakanku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggal kan cinta
Ketika ku bersujud

…..dah dapat…..

ingat tak post aku tak lama dulu pasal filem Ayat-Ayat Cinta yang meletup tu? Aku memang nak beli novel Ayat-Ayat Cinta lepas tengok filem tu sebab aku rasa jalan ceritanya sangat menarik…so last week(punya la lama baru nak cerita kat sini) aku pehi MPH Alamanda cari novel tu…tak yah cari lama2, 10 minit je dah dapat novel ni…

image466

aku nak cerita banyak pun rasanya tak pandai..aku pasti ramai kawan2 dah ada novel ni..kesimpulannya..novel ni lagi best dan islamik daripada filemnya…rasanya berbaloi beli novel ni.,.banyak benda pasal hal ehwal perhubungan dan kehidupan dalam islam yang aku baru tau daripada novel ni….btw..kalau sapa2 nak pinjam…bolehla…..aku dengan besar hatinya recommendkan novel ni utk korang……

…better late than never…

aku suka sangat dgn pepatah inggeris kat atas nih…sebab it motivates me to never give up and never say no to try till the end…ada orang kata daripada lambat baik takyah datang/buat sesuatu benda, tapi bagi aku…daripada tak datang/ tak buat sesuatu dan akhirnya kita akan menyesal, baik aku try..

(apa la aku merepek ni..mcm byk sgt masa padahal tgh curik2 masa keje ni..)

nak cerita…semalam 13 Nov 2008 ministry aku buat sambutan Deeparaya..ada orang kata dah basi….takyah buat la sambutan ni..tapi mcm yg en.stien yg cute ni cakap….since dah makan free..semua orang setuju je la…

bahagian kewangan jadi urusetia jamuan..hidangan daripada Felda D’Saji. di antara menunya adalah capati, roti bom, putu mayam, mee kari, sate, mee goreng mamak, nasi beryani dengan lauk pauk yang aku tak makan langsung (sebab daging kambing), cendol, cheese kek, tiramisu kek, dan beberapa makanan ringan. overall..makanan semua sedap….cuma yang tak best..too much media people…plus cameraman yg semuanya mcm paparazzi (padahal yang diorang amik gambar tu cuma Minister dan anak2 yatim sahaja..)..rimas aku….sebab nak makan pun payah hahahaaaa……

aku bawa kamera tapi unluckily battery kong plak..jadi gmbr yang sempat aku snap melalui kamera Nokia aku yg cikai ni adalah seperti berikut sahaja:

image467

ini adalah ‘kolum’: sejenis perhiasan kesenian kaum India..dibuat daripada hampas kelapa yg diwarnakan..cantik memang cantik tapi aku rasa membazir sebab lepas acara kena vacuum dgn makcik cleaner..terbang rm300 duit MOT

image469

haha..ni la aku lepas makan..perut yang buncit tu bukan sebab byk sgt makan ok..tapi sebab ada budak kecik dalam tu…dah 5 bulan dah kat dalam perut..tu yg besar tu…..

apapun, congrats aku ucapkan kpd jawatankuasa penganjur sambutan ini…dgn ucapan tahun depan buat la lagi…….

…..picnic@home….

ceritanya papa si wafiy baru belikan swimming pool(SP) baru utk anak bujangnya….and then last saturday afternoon..dlm keterikan cahaya matahari tu dia tak sabar2 nak menggayakan SP yang beliau beli….

jadi tengokkan je la gambar2 yg silau ni…

 

image459image461image460

 

image463

 

image464

Previous Older Entries