cerita satu minggu ini…

aha…sekarang baru lega nak update blog..dah bebas dr ‘keje dlm mood raya’..selama ni aku buat keje mmg tak ikhlas..(eiii..ampun ya Allah…ampun kerajaan Malaysia)..ye la..lagu raya sana sini berkumandang tapi kita still keje terhegeh2…memang there’a alot of story to share with my dear frens out there tapi apa kan daya….tak de mood…now..the mood is slowly coming….apa ek nak citer???

1. aku hepi sbb aku dpt posa almost sebulan (ye aku pasti aku posa penuh tahun ni..) sbb aku pregnen..tq Allah and baby…mujurlah baby tak byk ragam..muntah every morning lps sahur adalah rutin harian tetapi tak apa..aku kan kuat semangat..lagipun ikut kata mak aku..’orang keje buat jalan pun boleh posa..inikan pulak org keje opis mcm aku ni…’ (opss..mak…org keje buat jln tak pregnen ok…hahahahaa sori mak..)

2. keje plak ok jer….aku hepi sbb aku rasa dah makin well versed dgn core business aku ni ha…berbanding 3 tahun lepas…(ye la kalau dah 3 tahun tak improve at least one thing…must be something wrong dgn aku)

3. semalam pegi checkup pregnen kat klinik Dengkil…sungguhlah tak canggih klinik ni…tapi since wafiy ada monthly checkup due to his underweifht prob, aku g sekali check dgn dia..last time aku pregnenkan wafiy, rutin checkup buat kat Klinik Putrajaya….best klinik ni …canggih..cumanya lama nak tunggu doktor…dan satu yg aku tak gemar..kat dengkil aku kena telan 4 biji ubat tak mcm putrajaya dapat 1 je (obimin)..alahai aku dah la fobia kat ubat…susah btl nak mkn walau sebiji…

memula aku ingat nak checkup kat Pusat Rawatan Pakar Annur Bandar Baru Bangi…servis dia ok, ubat pun ok…kalau wafiy asthma kitorg akan bwk ke sana…tapi kos dia mahal la..sekali pegi min charge RM175….nak bukak buku je RM150…mahal tu..bukanla aku dan papa tak mampu, alhamdulillah rezeki Allah beri masih cukup tapi mengenangkan takde kurangnya klinik kerajaan dgn private ni (kalau ada pun: masalah lambat tgu doktor..tapi kira okla..) …aku pun pilih untuk save the money instead of going to Annur..baik aku simpan RM175 sebulan utk baby ni ha…betul tak kawan2….

4. aku dalam dilema..nak deliver 2nd baby ni normal ke ceaser…sbb dr check semalam dia kata scar masih nampak lagi and she’s afraid that i will having complication kalau deliver normal…alamak takutnya..kot tetiba tgh meneran2 burst plak luka tu ha….tapi dr tu kesian tgk muka aku yg dah masam kelat ni..dia pujuk aku..dia kata takpe..kalau  ceaser sekali lagi pun takpe..ada chance lagi 2 kali pregnen lagi..dlm hati aku kata…aha ye la 2 kali lagi….tak sanggup den…..

5. oh ya aku balik kg (banting) esok tengahari lps kemas umah dan basuh baju skit…..yahu..bestnya raya…RAYA yeyeyeeee…..

banyak lagi nak cerita ni..tapi since opis ni dah kosong (tinggal aku ngan KPSUUPK jer..) baik aku chow…kang kena opsss plak..hahahaha giler la..

di kesempatan ini, aku menyusun 10 jari memohon kemaafan sekiranya ada terkasar bahasa dan perbuatan sepanjang perkenalan aku dan korang semua yer…terima kasih kerana ada di sisi aku selama ini…

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI…..MAAF ZAHIR DAN BATIN……….

10 Comments (+add yours?)

  1. khas
    Sep 27, 2008 @ 18:58:32

    Salam Aidilfitri to mama, zul n wafiy.. maaf zahir batin.. jemputla ke rumah

    Reply

  2. FaruqY
    Oct 06, 2008 @ 10:47:46

    Salam Aidilfitri puan. pasal nak deliver either normal or caesar tu, kalau private mesti nak caesar. kalau gov, aku rasa depa suruh ko try dulu normal. chamces of the old wounds bursting are less than 5% kalau x silap aku. but then again, I’m no obstetrician..🙂

    Reply

  3. AyuAzril
    Oct 06, 2008 @ 13:29:42

    Selamat Hari Raya….
    skg check up kat dengkil ker?…naper tak g putrajaya gak..dia leh terima kan..sbb keja kat situ..Dulu wafiy ceaser ker? kat mana lahir kan wafiy?…ni tgh nerves gak..kalau2 ter”ceaser” plak nnt…tp pilihan hatiku ini mungkin hospital putrajaya la…..

    Reply

  4. lia
    Oct 07, 2008 @ 16:45:44

    kak..raya dh seminggu berlalu tp mood keja still slow lg ni..heheh..
    ada masa pls visit my blog http://mrsharis.blogspot.com/
    wordpress punya password dh tk ingat daa.. =)

    Reply

  5. mamawafiy
    Oct 08, 2008 @ 14:32:09

    khas: selamat hari raya juga utk khas dah family…insyaallah ada kelapangan dan ada open house kami dtg hahahaha…..

    faruqy: ye ye aku rasa kita penah bincang psl ni dgn wife ko not so long time ago…dlm kete kan…tapi kan aku ngeri la…lupa plak nak tny aimi ni delivered normal ke apa?

    rattna: dulu wafiy lahir kat hospital putrajaya….ingat nak tkr klinik checkup la…nak ke putrajaya gak…kau check katner? (nmpknya masih strong and mighty lagi yer mak buyung ni…)

    lia: hahahaa..nak tny keje bnyk tak? haru la kalau keje byk tapi mood tak de…ala normal la tu…ye akak akan lawat blog lia ni..dgn syarat selalu diupdate la kehkehkeh

    Reply

  6. aishah
    Oct 09, 2008 @ 01:35:49

    saya tunggu cik sal buat openhouse…dah nak tiga tahun dah ni…bila ntah nak dapat gi umah kau…hehe😛

    Reply

  7. FaruqY
    Oct 09, 2008 @ 08:41:51

    aimi aritu delivered with the help of vacuum. tu kira tak normal la kan? hehe~

    Reply

  8. big mamma bukhari
    Oct 09, 2008 @ 17:23:30

    salam.. selamat hari raya aidilfitri. bila due tu? semoga selamat semuanya.. insya allah..

    Reply

  9. Lanun
    Oct 13, 2008 @ 11:18:44

    mamawafiy, baby dlm perut dah baper minggu dah? dah tau lelaki perempuan ke? hehe~

    Reply

  10. mama naylie
    Oct 14, 2008 @ 14:24:24

    hamboi mama nak tggu open house jer baru nak dtg ker???… he he.. sila ke blog sy yer.. anda kena tag.. kuang kuang kuang..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: