apa nak jadi…….

tajuk post di atas bolehla jugak dikaitkan dengan lagu Dato’ SM Salim – Apa nak jadi tu….cuma ayat baris kedua kena tukar dari ‘sampai skrg tak kawin lagi’ ke ‘sampai skrg tak dek mood nak keje lagi’…

ni semua posa dan raya punya pasallah…i’m not trying to blame bulan yg berkat dan mulia ni tapi aku salahkan diri sendiri yg tak kuat iman…memangla aku posa (so far tak tinggal lagi w’pun aku kesian kat baby dlm perut ni..tah2 tak cukup zat…dengan morning sickness lagi..harap2 tidak la ye baby sayang..).

start posa ke 15 jer aku dah layan blues..tak kira monday blues ke tuesday blues ke semua aku belasah…tak tau kenapa ya Allah malas sgt aku nak buat kerja yg kena perah2 otak (padan muka aku, nanti tak sampai 50’s mungkin my brain cells start to ‘padam’..mintak2 tidak la begitu)…tapi aku betul2 letih…dah la sahur kena bangun..sblm pregnen aku tak bangun sahur..sebab tidur lebih penting..tapi since ada baby ni i can’t go the posa without sahur la..(w’pon dah makan keluar balik 1/2 hour after that…penat jer mengunyah….)..pastu si wafiy kalau dah terjaga alamatnya tak tido sampai pagi..sibuk nak tgk CERIA…kena layan lagi tuh…kalau tidak kena lanyak la aku jadi merry go round dia…memula nak angin gak tapi fikir2kan i love him so much..and sudah jadi my responsibility to give him all my love…layankan jer la..mudah2an dah besar nanti dia akan sayangkan aku mcm aku dan papa dia sayangkan dia jugak…..sebab aku percaya apa yg kita buat kat anak2 kita hari ni akan diwarisi oleh mereka nanti….

pastu pegi opis kena plak buat kerja utama disamping kerja tak utama..iaitu melayan orang2 di dept. lain yang bukan2 jer perangai diorang…heiii…nak marah sesaja tapi bila fikirkan tanggungjawab…aku just tarik nafas panjang2…sabar..sabar…nak cerita kat sini what had happen yesterday tapi aku malas nak taip byk2..

last2…sambil buat kerja ni..nak amik mood punya pasal aku just hopping from 1 blog to another…tgk saje..nak komen malas ah…byk gak isu menarik nak dikomen, dan utk mama naylie..mintak maaf saya tak dapat buat tags anda..sila ambil maklum saya sedang bercelaru….nanti dah ok saya buat ye….

oh ya raya lagi 13 hari….aku cuti 4 hari saja tambah 2 yg diberi dapatla seminggu….selamat menyambut hari raya la aku ucapkan kat korang semua…..semoga gembira di hari raya….jgn lupa duit raya utk Wafiy…hahahahaaaa…………….

8 Comments (+add yours?)

  1. FaruqY
    Sep 18, 2008 @ 11:34:19

    aku kagum. finally this blog is updated! hehe kesian ko sis. aku tau ko sibuk. hopefully I’m not in the category of people who made you mad!

    Reply

  2. en_me
    Sep 18, 2008 @ 11:38:48

    salam ramadhan..

    Reply

  3. mamawafiy
    Sep 18, 2008 @ 11:48:15

    faruqy: tu la aku pun kagum dgn diriku sendiri..bila marah jer boleh lak update blog..magic..magic hehehee…btw don’t worry coz u r not included as the one yg aku nak maki tu….u know who u r kan….tq for ur concern…

    en_me: salam ramadhan juga..ekceli saya byk kali lawat blog en_me..tapi takde mood nak komen..saya suka sgt dgn post yg ada gmbr yaasir nangis tu…cute boy…

    korang dua2: jgnla buat2 tak nmpk dgn paragraph terakhir post saya di atas…hehehee nak duit raya….

    Reply

  4. lia
    Sep 22, 2008 @ 10:49:49

    hehe..kesian lak baca blog mama wafiy ni..
    peliknya, lia pulak bersemangat wat keja..tk tau apa yg jadi motivasinya..hehe
    Apa pun, selamat mengharungi rintangan dan cabaran yer..šŸ™‚
    Jom la shopping jalan TAR..kut2 blh release ur tension tu..

    Reply

  5. mamawafiy
    Sep 22, 2008 @ 11:26:13

    lia semangat sbb nak balik KK raya ni kot….
    akak mmg nak sgt shopping tapi jauhla TAR tu..lia ok la..depan mata jer…

    Reply

  6. RsB
    Sep 23, 2008 @ 11:33:21

    Banyakkan bersabar. Rakan-rakan seperjuangan kan ada untuk membantu kot.

    -RsB-

    Reply

  7. shahsulong
    Oct 16, 2008 @ 17:32:51

    akak, apa emel akak? nak invite ke blog baru saya. only selected ppl je bleh access. nk tak?

    Reply

  8. mamawafiy
    Oct 17, 2008 @ 09:00:11

    shahidah: mestilah nak…address: redgiant19sg@yahoo.com
    tengkiu…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: