cerita satu minggu ini…

aha…sekarang baru lega nak update blog..dah bebas dr ‘keje dlm mood raya’..selama ni aku buat keje mmg tak ikhlas..(eiii..ampun ya Allah…ampun kerajaan Malaysia)..ye la..lagu raya sana sini berkumandang tapi kita still keje terhegeh2…memang there’a alot of story to share with my dear frens out there tapi apa kan daya….tak de mood…now..the mood is slowly coming….apa ek nak citer???

1. aku hepi sbb aku dpt posa almost sebulan (ye aku pasti aku posa penuh tahun ni..) sbb aku pregnen..tq Allah and baby…mujurlah baby tak byk ragam..muntah every morning lps sahur adalah rutin harian tetapi tak apa..aku kan kuat semangat..lagipun ikut kata mak aku..’orang keje buat jalan pun boleh posa..inikan pulak org keje opis mcm aku ni…’ (opss..mak…org keje buat jln tak pregnen ok…hahahahaa sori mak..)

2. keje plak ok jer….aku hepi sbb aku rasa dah makin well versed dgn core business aku ni ha…berbanding 3 tahun lepas…(ye la kalau dah 3 tahun tak improve at least one thing…must be something wrong dgn aku)

3. semalam pegi checkup pregnen kat klinik Dengkil…sungguhlah tak canggih klinik ni…tapi since wafiy ada monthly checkup due to his underweifht prob, aku g sekali check dgn dia..last time aku pregnenkan wafiy, rutin checkup buat kat Klinik Putrajaya….best klinik ni …canggih..cumanya lama nak tunggu doktor…dan satu yg aku tak gemar..kat dengkil aku kena telan 4 biji ubat tak mcm putrajaya dapat 1 je (obimin)..alahai aku dah la fobia kat ubat…susah btl nak mkn walau sebiji…

memula aku ingat nak checkup kat Pusat Rawatan Pakar Annur Bandar Baru Bangi…servis dia ok, ubat pun ok…kalau wafiy asthma kitorg akan bwk ke sana…tapi kos dia mahal la..sekali pegi min charge RM175….nak bukak buku je RM150…mahal tu..bukanla aku dan papa tak mampu, alhamdulillah rezeki Allah beri masih cukup tapi mengenangkan takde kurangnya klinik kerajaan dgn private ni (kalau ada pun: masalah lambat tgu doktor..tapi kira okla..) …aku pun pilih untuk save the money instead of going to Annur..baik aku simpan RM175 sebulan utk baby ni ha…betul tak kawan2….

4. aku dalam dilema..nak deliver 2nd baby ni normal ke ceaser…sbb dr check semalam dia kata scar masih nampak lagi and she’s afraid that i will having complication kalau deliver normal…alamak takutnya..kot tetiba tgh meneran2 burst plak luka tu ha….tapi dr tu kesian tgk muka aku yg dah masam kelat ni..dia pujuk aku..dia kata takpe..kalau  ceaser sekali lagi pun takpe..ada chance lagi 2 kali pregnen lagi..dlm hati aku kata…aha ye la 2 kali lagi….tak sanggup den…..

5. oh ya aku balik kg (banting) esok tengahari lps kemas umah dan basuh baju skit…..yahu..bestnya raya…RAYA yeyeyeeee…..

banyak lagi nak cerita ni..tapi since opis ni dah kosong (tinggal aku ngan KPSUUPK jer..) baik aku chow…kang kena opsss plak..hahahaha giler la..

di kesempatan ini, aku menyusun 10 jari memohon kemaafan sekiranya ada terkasar bahasa dan perbuatan sepanjang perkenalan aku dan korang semua yer…terima kasih kerana ada di sisi aku selama ini…

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI…..MAAF ZAHIR DAN BATIN……….

apa nak jadi…….

tajuk post di atas bolehla jugak dikaitkan dengan lagu Dato’ SM Salim – Apa nak jadi tu….cuma ayat baris kedua kena tukar dari ‘sampai skrg tak kawin lagi’ ke ‘sampai skrg tak dek mood nak keje lagi’…

ni semua posa dan raya punya pasallah…i’m not trying to blame bulan yg berkat dan mulia ni tapi aku salahkan diri sendiri yg tak kuat iman…memangla aku posa (so far tak tinggal lagi w’pun aku kesian kat baby dlm perut ni..tah2 tak cukup zat…dengan morning sickness lagi..harap2 tidak la ye baby sayang..).

start posa ke 15 jer aku dah layan blues..tak kira monday blues ke tuesday blues ke semua aku belasah…tak tau kenapa ya Allah malas sgt aku nak buat kerja yg kena perah2 otak (padan muka aku, nanti tak sampai 50’s mungkin my brain cells start to ‘padam’..mintak2 tidak la begitu)…tapi aku betul2 letih…dah la sahur kena bangun..sblm pregnen aku tak bangun sahur..sebab tidur lebih penting..tapi since ada baby ni i can’t go the posa without sahur la..(w’pon dah makan keluar balik 1/2 hour after that…penat jer mengunyah….)..pastu si wafiy kalau dah terjaga alamatnya tak tido sampai pagi..sibuk nak tgk CERIA…kena layan lagi tuh…kalau tidak kena lanyak la aku jadi merry go round dia…memula nak angin gak tapi fikir2kan i love him so much..and sudah jadi my responsibility to give him all my love…layankan jer la..mudah2an dah besar nanti dia akan sayangkan aku mcm aku dan papa dia sayangkan dia jugak…..sebab aku percaya apa yg kita buat kat anak2 kita hari ni akan diwarisi oleh mereka nanti….

pastu pegi opis kena plak buat kerja utama disamping kerja tak utama..iaitu melayan orang2 di dept. lain yang bukan2 jer perangai diorang…heiii…nak marah sesaja tapi bila fikirkan tanggungjawab…aku just tarik nafas panjang2…sabar..sabar…nak cerita kat sini what had happen yesterday tapi aku malas nak taip byk2..

last2…sambil buat kerja ni..nak amik mood punya pasal aku just hopping from 1 blog to another…tgk saje..nak komen malas ah…byk gak isu menarik nak dikomen, dan utk mama naylie..mintak maaf saya tak dapat buat tags anda..sila ambil maklum saya sedang bercelaru….nanti dah ok saya buat ye….

oh ya raya lagi 13 hari….aku cuti 4 hari saja tambah 2 yg diberi dapatla seminggu….selamat menyambut hari raya la aku ucapkan kat korang semua…..semoga gembira di hari raya….jgn lupa duit raya utk Wafiy…hahahahaaaa…………….