i have someone inside me…..

 
baby growth

just want to share with u all..i’m 5 weeks pregnant right now…alhamdulillah…wafiy is going to be big brother in about 8 months from now on….so far, i feel good..not yet morning sickness, perhaps it will continue till the end of 9th month…and i feel something different compared to my previous pregnancy….may be it’s girl…and i really hope so…….but cud it be either way…it’s okay…..just want a health and perfect baby that can bring more joy and happiness to our family…

for friends who congratulated me for the past few days..i really appreciate it…

40 Comments (+add yours?)

  1. faruqy
    Aug 06, 2008 @ 11:32:05

    hehe bukan ke lack of morning sickness tu selalunya bermaksud baby ko adalah lelaki ke? btw, tahniah sekali lagi!

    Reply

  2. mamawafiy
    Aug 06, 2008 @ 12:08:46

    aku tak tau plak teori tu..tapi aku rasa lain mcm je kali ni…..tu yg instinct aku mcm bleh rasa baby girl jer….tq tq

    Reply

  3. mama naylie
    Aug 06, 2008 @ 16:43:04

    what?? prgnent???.. congrats!!! best nyer wafiy nak dpt adik..

    nak syer la sket masa kiter prgnent bby girl ni kena morning sickness masa kandungan dah 9 minggu.. tapi tak kena waktu pagi.. kena waktu petang dah nak maghrib mula lah.. muntah2.. nasi langsung tak boleh terima.. tapi tak lama.. masuk 4 bulan sumer kembali normal..

    so mama kena tak a very good care yer..

    Reply

  4. mamawafiy
    Aug 06, 2008 @ 17:07:05

    aha…ada satu persamaan buat masa ni dgn mama naylie..saya mmg tak bleh mkn nasi langsung..tak minat dan tak teringin langsung..sebut nasi jer mula rasa tak lalu…sejak 2 minggu ni saya mlm2 saya tak penah mkn nasi..tak lalu..bagus tu, mcm nk dpt girl jee….yehaaaa..

    btw..tq so much…

    Reply

  5. Lanun
    Aug 07, 2008 @ 12:44:16

    tahniah! sbb dapat berita gembira.

    tahniah! sbb tak de morning sickness.. alangkah bahagianya. Saya dah hilang 7kg akibat morning sickness. Every week mesti ada mc😦

    Reply

  6. fififudin
    Aug 07, 2008 @ 13:06:33

    tahni’ah cik puan……🙂

    Reply

  7. mamawafiy
    Aug 07, 2008 @ 13:56:36

    lanun: alah..saya baru lagi..yg first hari tu teruk la jgk..berangin jer…lembik jugak…tapi hopefully takkan mcm tu lagi la..alahai kesiannya awak…..moga2 kurangla skit MS tu..

    fifi: tengkiu dik……

    Reply

  8. ziggurats
    Aug 07, 2008 @ 14:38:26

    Sally,

    Congrats! Yeye, Wafiy nak dapat adik!

    Reply

  9. mamawafiy
    Aug 07, 2008 @ 14:40:34

    fiq: tengkiu….skrg ni dia dah rasa mcm big bro tau..balik2 je terus nak cium adik…..

    Reply

  10. AyuAzril
    Aug 08, 2008 @ 10:15:12

    Wah…wah……senyap2 dah berisi lagi rupanya………..Tahniah!!! thn depan Wafiy ada kawan dah…….Jaga diri baik2 k…..padanla sblm ni asyik moody jer…ada baby rupanya….

    Reply

  11. mamawafiy
    Aug 08, 2008 @ 10:54:42

    rattna: tq…tu yg best tu…kau pun nk dpt baby..bila due eh?

    Reply

  12. AyuAzril
    Aug 08, 2008 @ 11:56:34

    InsyaAllah due masa end off October…hopefully dapatla berhari raya dulu….nk makan lemabg ketupat oooo…..thn lepas dahla raya kat Sg. Petani…….tp takleh pakai baju raya grand2 la nmpknya.

    Reply

  13. Siti Sal Azira - Ibu Wafi
    Aug 08, 2008 @ 12:11:07

    congrats…

    Terlepas tren rupanya..bestnya wafiy nak dapat adik..kiranya baby next year la ekk..Ct rasa ct blum ader rezeki lg..tunggula kosong 2-3 bulan dulu..Sakit baru2 ni pun tak ilang lagi….Tapi teringin gan nak jemaah ngan akak skali..heheh

    Anyway , jaga diri bebaik.Enjoy ur pregnancy.

    Reply

  14. mamawafiy
    Aug 08, 2008 @ 12:34:38

    rattna: kalau bln 9 sama la dgn kau ye..anyway kalau blm bersalin lagi raya nnt mkn je puas2…pasal baju tu..tunggu next year punya raya baru bleh sakan..hahahahaa…aku pun sama kot…

    ct: tak jauh pun terlepasnya dik…tak pe la..sabar..ada rezeki tak ke mana kan..

    Reply

  15. acai
    Aug 08, 2008 @ 20:24:16

    Waaaaaaaaa, bestnya kak..:)
    Tahniah kak, tahniah..mesti muka akk makin berseri2 gitu,hehe..
    siap ada instinct anak pompuan lagi tu🙂 smoga harapan akk jadi kenyataan ye..
    err, tak sabarnya sy nak dapat anak,hahahaha*kawinpun belum..
    smoga akk sekeluarga dimurahkan rezeki lagi ye,amin..

    Reply

  16. KNizam
    Aug 10, 2008 @ 19:56:04

    wahhhhh mesti banyak mengidam ni kan. hehe🙂

    Reply

  17. mamawafiy
    Aug 11, 2008 @ 08:33:24

    acai: tqvm…tu la, mcm lawak pun ada..tapi hopefully dpt girl la kali ni..tak dpt tak per…dah nama rezeki kan….ha..kawin la cpt2 acai…nanti dh kawin dpt baby everyyear pun tak pe…kankan

    knizam: ada la skett…biasa la org pregnen…

    Reply

  18. aishah
    Aug 13, 2008 @ 18:13:34

    kau tabley bau lebih2 sekarang. benci kau cakap semua bau busuk….😛

    Reply

  19. mamawafiy
    Aug 14, 2008 @ 08:17:16

    ala echah..aku lupa la..aku ada ckp ek mcm tu..sori la..buat masa ni terima la aku seadanya hahahaaaaaa….

    Reply

  20. AyuAzril
    Aug 14, 2008 @ 11:57:32

    Cik Sal….nak berkongsi cerita..kalau lom tau la….last weekend Ida br jer keguguran. Dah 12 mggu tu..kalau tak korang bleh geng kan….. Kesian dia 3 hari 2 malam penginapan percuma kat spital, pastu mc 2 mggu…

    Reply

  21. mamawafiy
    Aug 14, 2008 @ 16:23:37

    ala ye ke rattna..tak tau plak aku..ni baru tau…kesiannya ida…takutnya aku dgr citer mcm ni..dah 12 minggu, syg tu….

    Reply

  22. nolee
    Aug 15, 2008 @ 17:15:15

    CONGRATS SALly…. JAGA KESIHATAN~~!!😀

    Reply

  23. mamawafiy
    Aug 15, 2008 @ 17:41:05

    tengkiu noleee…insyaallah…

    Reply

  24. lia
    Aug 18, 2008 @ 11:54:55

    hehe..lia pulak peknen kali ni lagi suka nasi dari fast food..kalau hannan dulu seminggu 2 kali masuk fast food. Lain org lain ragam :o)
    Kali ni suka melaram tk? hehehe

    Reply

  25. mamawafiy
    Aug 19, 2008 @ 14:18:09

    lia: akak dah tak lalu mkn nasi laa…susah btl…selera ada, kalau nmpk nasi dgn lauk mmg teringin tapi nak makan..susah btl…mesti tak habis…bab melaram tu biasa je..ye la akak kan mmg tak pandai mekap2..p keje pakai bedak, gincu, perfume..tu je la…….

    Reply

  26. shahsulong
    Aug 20, 2008 @ 08:26:18

    congrats, akak.. moga akak n baby sihat🙂

    baby perempuan biasanya ibu suka mengemas dan berdandan.. fussy sikit.

    akak fussy ker?😉

    Reply

  27. mamawafiy
    Aug 21, 2008 @ 10:43:32

    shahidah: tengkiu …mmg akak agak fussy lately..rumah sepah skit dah bising..kesia papa wafiy kena dgr bebelan akak…pening kepala la tgk umah sepah2 dek penangan si wafiy dah makin lasak punggah barang…..

    Reply

  28. FaruqY
    Aug 22, 2008 @ 14:33:39

    weih bila nak update daaa? aku tau la ko depressed bos ko dah transfer.. haha!

    Reply

  29. mamawafiy
    Aug 22, 2008 @ 14:57:20

    yes tq for understanding me encik faruqy…aku depressed giler ni..demotivated tau…….aku kol kau tak berangkat la plak…..

    Reply

  30. en_me
    Aug 25, 2008 @ 18:28:39

    tahniah mama itewww.. sonoknyerr wafiy nak dapat adekks baghu .. kannns

    Reply

  31. mamawafiy
    Aug 26, 2008 @ 09:39:14

    en.me: ye la wafiy mmg sonok..mamanya yg seksa…wafiy asik nak berkepit je……tdo pon nak berpeluk gitew…….

    Reply

  32. en_me
    Aug 26, 2008 @ 11:29:10

    bila mama nak berkepit dengan papa wafiy puler.. ammvoiii

    Reply

  33. mamawafiy
    Aug 26, 2008 @ 11:37:58

    tu la tu..kesian papa dia….

    Reply

  34. acai
    Aug 29, 2008 @ 16:23:21

    slm kak, waaaa dah lama tak singgah sini ada berita best plak..tahniah kak ye..smoga selamt semuanya..:) kak, selamat menyambut ramadhan ye..slmt berpuasa dan bertarawikh..puasa penuh tahun nih lah,hehe

    Reply

  35. mamawafiy
    Aug 29, 2008 @ 17:13:50

    acai: salam kembali……..selamat menyambut ramadhan jiga buat acai di sana…bila nak buat blog baru? (nmpknya akak posa penuh la thn ni..mudah2an diberikan kekuatan..)

    Reply

  36. uun1712
    Aug 30, 2008 @ 11:13:54

    ko rasa pregnant kali ni ko lawa ke tak? ada stgh org mengandung girl berseri je, tak pun bila ngandung boy berseri. tgk org la.masa ngandung wafiy dulu org ckp ko lawa tak? aku pregnant kali ni mcm tak berseri jer. dulu masa ammar org ckp aku lawa tau. so kita tunggu je la nanti.

    Reply

  37. mamawafiy
    Sep 03, 2008 @ 16:30:23

    uun: aku rasa cantik skit la..nak banding dgn wafiy dulu selekeh jer…dgn tension keje lagi….ada harapan nak dpt girl ni..ko plak aku rasa dpt girl jgk la…aku doakan yea…ko doakan aku jgk…

    Reply

  38. lia
    Sep 08, 2008 @ 10:50:53

    hehehe..seronoknya dgr pengalaman kwn2 peknen ni..

    Reply

  39. mamawafiy
    Sep 08, 2008 @ 11:53:16

    lia: hahaha…tu la zaman cyber skrg..senang jer…(btw sabtu lps akak g sogo…fuh ramai giler org berebutkan sale gila2 tu…last2 cuma dapat beli kasut wafiy 2 pasang..akak tak larat tgk org ramai sgt….)

    Reply

  40. lia
    Sep 12, 2008 @ 17:16:03

    hahah..lia g khamis mlm lg..mlm tu dh start sbnrnya. Pastu jumaat g lg sekali..dpt boucer RM50 jer. Tp memang murah2 bju bby.. Brand disney ada yg rm2 /rm3 sehelai. Rambang mata..lia borong bju bby girl aje la as hannan dh byk bju..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: