suatu tempat di atas banjaran titiwangsa….

26th july 2008, 6.30 pagi: tanpa plan yg lengkap, kami bangun awal2 pagi untuk berjalan-jalan makan angin ke Cameron Highland..mungkin aku teruja dengan cerita kawan-kawan yang pegi ke sana awal bulan ni terutama si echah..kami memilih untuk melalui highway KL-Putrajaya, exit kat Bukit Jalil dan terus masuk Lebuhraya Utara-Selatan…dan berhenti brekfes kat Hentian Rawang…..pastu masuk Tapah….alahai, rupanya jalan tak okay la..banyak landslide….sampai satu tahap tu hanya satu line jalan je boleh guna..bayangkan dahla jalan bebukit bukau..pastu kecik plak..lori besar2…dan hanya sebelah jalan bleh guna..memang cuak…

tapi alhamdulillah sampai juga kat Tanah Rata jam 11.30..papa isi minyak dan berehat2 sekejap….pastu teruskan perjalanan..

nak dipendekkan citer..berikut adalah senarai tempat yang kami lawati:

1. Strawberry Park

2. Central Market, Brinchang

2. Butterfly Park

4. Rose Valley

5. Cameron Valley Tea

      

baliknya kami ikut jalan Simpang Pulai..ok sikit..tak teruk sangat, walaupun hujan lebat tapi alhamdulillah kami tiba kat umah mak (Kelanang) pukul 11.30 malam….penat giler…Wafiy dah berapa kali bangun-tido……aku gak yang bersengkang mata….apapun..tengkiu to papa..sebab bawak kami jalan2……

12 Comments (+add yours?)

  1. mama naylie
    Jul 30, 2008 @ 12:11:25

    bestnyer dpt g jln2.. smpai cameron lagi.. kita x pernah lagi ke sana.. mmg tak blh thn la nengok strawberry n rose tue.. suka sgt!!!!

    Reply

  2. mamawafiy
    Jul 30, 2008 @ 15:03:52

    alah…tu pun tak tau kenapa papa wafiy tetiba jer ajak ke sana..ingatkan nak tido 1 mlm kat sana tapi hujan so tak jadilah….memang rambang mata tgk rose dgn strawberry tu..siap beli pokok strawberry lagi bagi kat abah..tak tau la hidup ke tak….

    Reply

  3. wati
    Jul 30, 2008 @ 20:27:48

    hi.. u salina ke? friendster? anyway, tq sudi singgah kat page kak t tu ye? anak u pun apa kurangnya… seronok dia berjaln ke ch tue…. suka kak t membaca catatan u.. teruskan lagi ye?!

    Reply

  4. Faisal Admar
    Jul 31, 2008 @ 00:37:02

    sgt best cameron… strawberry park tu mmg best!
    siap leh petik fresh lagik…

    my mom and sisters semua paling happy masa shopping bunga!
    normal le… womans… hehe…

    suhu sejuk sgt best!

    Reply

  5. shaifulsafar
    Jul 31, 2008 @ 01:02:55

    wah… mesti best dan berbunga2 hati tgk keindahan cameron highlands…
    itulah yang kami rasa few months ago….anyway…salam perkenalan…Assalamualaikum.

    Reply

  6. faruqy
    Jul 31, 2008 @ 16:57:05

    pergh best giler pi cameron! aku ni ntah bila la nak pi berjalan kat tempat sebegini. aritu jalan2 pun pi melaka je, hehe..

    Reply

  7. Siti Sal Azira - Ibu Wafi
    Aug 04, 2008 @ 09:37:12

    Eii bestnya Wafi dah sampai sana. Wafi acik ni tak sampai lagi.:(
    Dah lama tak pegi cameron.last masa kat uitm dulu jer.tu pun rombongan cik kiah.
    Awal bulan aritu ada plan nak p sana.Kebetulan ada kenduri kat Umah Tok kat Tapah.Last minute tak jadik sebab Atuk Wafi tak sihat .Tak larat nak drive sampai Cameron. So sempat sampai Lata Iskandar tu.Mandi manda kat sana.

    Tak taula bila la ibu Wafi dapat dapat bawak wafi p sana.

    Reply

  8. mamawafiy
    Aug 04, 2008 @ 12:37:16

    ti: ye..sayalah salina cik ti…tq sbb sudi singgah blog kita yg tak seberapa ni..kita suka tgk FP awak..best2 gmbr dia…saya bab2 nak upload gmbr ni fail je..kalau lepas tu nasib le..ok ok..saya akan terus menulis..spt awak…

    faisal admar: sedap la nama u..memang pompuan suka tgk bunga..normal la..btw, tq for visiting and feel free to do so anytime…

    shaifulsafar: wah wah..honeymoon ke last month?patut la berbunga2 yea…tq for visiting me virtually here…dtgla lagi yea..

    faruqy kawanku di tingkat atas: alah..nyampah i..u setakat CH ni bebila je bleh g kalau nak..(lepas ibu bersalin la yea..).aku ni ha melaka sampai taman buaya dgn zoo jee…

    ct ibu wafi: mmg best…..bila2 nanti ajakla wafi dgn ayah dia g…semua tmpt menarik tau….masa je tak cukup….

    Reply

  9. Faisal Admar
    Aug 04, 2008 @ 13:09:41

    eh baru perasan lak… teh tu teh tarik ke?
    masa saya pegi ari tu cuma ada teh blackcurrent dan strawberry jek…
    or saye tak perasan kot… atas tu ada jual cenderamata kan?
    ada beli kat kawan mak… kawan mak dari USA… hehe dia happy sangat di Cameron

    Reply

  10. mamawafiy
    Aug 04, 2008 @ 14:46:26

    ahaha teh tarik la tu..best..memang kaw kaw rasa dia…..nak pulak minum masa hujan tu…best la…

    Reply

  11. acai
    Aug 04, 2008 @ 15:04:58

    ehem, slm kak..
    waah, kemain lagi jalan2 pi cameroon..dah lama gile tak pi sana..:)
    entah masih sejuk ke tak cam dulu,hehe..
    kak, skrang mmg nak pi kl selalu lalu highway tu e..
    tak payah nak masuk sungai besi lagi, jam..:)
    err bila wafie nak pi melawat lembu ngan cacing kat umh sy?hihi

    Reply

  12. mamawafiy
    Aug 04, 2008 @ 16:47:37

    salam acai..

    ala..jalan2 kejap je..tak plan pun…tapi yg akak terkilan tu cameron dah tak sejuk cam dulu2..dulu2 smpi tengahari buleh pakai sweater..skrg ni pagi pun dah panas…cuma nyaman je la….
    pasal highway tu..mmg best sbb tak byk kete, tapi yg tak bestnya tol mahal le…
    wafiy mmg suka tgk animals tau..nanti akak bawak di jln2 ke sg kelambu tgk lembu uncle acai yee…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: