sumpah tak nak makan durian lagi

tetiba je papa bawak balik satu bonet durian yg sungguh menarik ptg semalam…..

dah la kitorg posa..nak tunggu bukak posa tu punyala seksa menahan bau durian yg harum tu……

lepas makan nasi tomato yg aku masak..papa tak toleh kiri kanan terus ke dapur ‘mengerjakan durian’..aku jerit kat dia “pa..be careful…awak baru je bukak posa..dah nak makan durian”…tapi nak kata apa..dia dah bersila sambil makan durian….

tup2..aku ke dapur..dah banyak durian menjadi ‘korban’…

malam tadi gak..tragedi menjelma..papa pening kepala..kena high blood pressure la tuh…tu la aku dah cakap tak mo dgr..last2 jam 2.15 a.m dia dah tak tahan..tak bleh tido..terpaksa pegi klinik….sah2 darah dia naik..jadi hari ini doktor bagi MC kat papa….kesian plak aku tgk keadaan papa yg tak bermaya…mengigil2..sampai dia kata “dah, pasni papa tanak makan durian lagi..baki durian ni semua nak kasi mak..”.aikk..serik ke?

aku dengarkan jer…nanti esok2 hilangla serik tu..aku nak tunggu dan lihat hahahhaaaaa……..

10 Comments (+add yours?)

  1. faruqy
    Jul 10, 2008 @ 14:51:00

    haha dahsyat sungguh. aku sekarang ni dah tak berahi kepada apa-apa buah. kalau orang hidang, aku makan. tapi takdela mengidam nak makan ke apa.

    Reply

  2. mamawafiy
    Jul 10, 2008 @ 16:14:58

    baguslah, takyah mengidam apa2……nanti susahkan org jeer…

    Reply

  3. acai
    Jul 18, 2008 @ 10:27:49

    alaaa, serik sekejab je..minggu depan kalau jumpe durian mesti makan lagi punyelah akk ni,confirm,hahaha

    Reply

  4. mamawafiy
    Jul 22, 2008 @ 09:02:22

    mmg sgt betul, acai…takyah tgu seminggu…dua hari lps tu kitorg balik umah mak..dia dah bedal dah….

    Reply

  5. duone_starz
    Jul 23, 2008 @ 23:19:22

    durian adlah nikmat kehidupan..jgn biarkan dier pergi..keh3

    Reply

  6. mamawafiy
    Jul 25, 2008 @ 09:23:06

    tu la tu…sapa tak mkn durian..hilang satu nikmat hidup..hahahaaa

    Reply

  7. lia
    Jul 28, 2008 @ 17:28:20

    hahaha..kelakar la hubby akak.. :o)

    Reply

  8. mamawafiy
    Jul 28, 2008 @ 17:31:36

    memang kelakar..akak pun sempat gelakkan dia masa subuh2 tu dia ckp dia takbleh tido..pastu dia p klinik…dah kena inject..dia tak larat..terus tertido kat stesen minyak..hahaaaa

    Reply

  9. Faisal Admar
    Jul 31, 2008 @ 00:38:15

    haha leh serik ke makan durian??

    Reply

  10. mamawafiy
    May 04, 2011 @ 11:33:20

    sekarang dah tak serik lagi..bantai musang king lagi aderr laa kwn2🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: