i can’t believe i can cook…(like a pro)

hahaha..the title is some sort of ‘poyo’ things…but i’ve made it…so u think i can’t cook? naaahhh….

papa always say that i can’t cook javanese dishes perfectly (just like my late MIL)..but for breaking fast yesterday..i did it..taddaaa..let’s see what i’ve cook:

ikan keli salai gulai cekur

papa’s favourite dishes……

sambal telur ala jawa

and..watermelon juice…(this is obviously NOT a javanese dish ok)

why shud we have 3 tumblers instead of 2? the half-filled tumbler is for my little hero…wafiy (eventho he was not fasting at all..hahaha)

so…not bad haaa?

6 Comments (+add yours?)

  1. acai
    Jul 08, 2008 @ 08:59:53

    Slm wak,
    Angger wes jenenge wong jowo mmg kena iso masak kayo kuie,hihi..waa, sedapnye ikan keli masak cekur tu,huhu..mengko, angger wes ngantinan nak suruh org umh e belajar karo mak e lah,kekeke…:P

    Reply

  2. mamawafiy
    Jul 08, 2008 @ 13:40:43

    salam…salam….
    acai, memang sedap ikan keli cekur tu…hubby aku siap makan 2 kali lagi mlm tadi…4 ekor tu habiss….ahaha..bagusla suruh bakal isteri belajo dgn mak ko…aku pun tgk arwah mak mentua aku masak dolu2..pastu tanya2 skit…(calon dah ada ke?org sg kelambu jgk ke kanchong?)

    Reply

  3. aishah
    Jul 08, 2008 @ 15:09:12

    heheh…nampak macam best jer sally. bila nak ajak aku gi makan kat umah kau nih..hehe🙂

    Reply

  4. mamawafiy
    Jul 08, 2008 @ 15:34:40

    ahahaaa aku pon tak pecaya i can cook like that…aku mmg nak ajak kengkawan mkn2..tunggula pindah umah baru..besar skit…

    Reply

  5. mama naylie
    Jul 08, 2008 @ 16:36:23

    nampaknyer awak kena bg resepi lg la.. time kiter view blog nie ada org terliur ngan keli awak tue..🙂

    Reply

  6. mamawafiy
    Jul 08, 2008 @ 17:32:12

    hahaha sori la…saya tak berniat pun nak meliurkan sesapa..hehehee..ok nanti saya bagi resepinya ye…..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: