bulan rejab yg berkat ini…

hari ni 4 rejab tahun 1429Hijrah…aku dapat emel daripada rakan baik bercerita pasal keberkatan bulan rejab dan faedah2 yg boleh kita dpt kalau kita posa even a day dlm bulan rejab ni..(sori aku dah delete emel tu pasal inbox aku dah penuh giler..so secara taksengaja dah terdelete la plak..kalau tak korang bleh baca sekali kan..)

antara isi kandungannya bercerita pasal bulan rejab adalah bulan yg penuh keberkatan..barangsiapa yg berposa 1 hari sahaja Allah akan ampunkan dosanya. kalau posa pada 1,2,3 Rejab…dosa diampunkan juga tapi aku tak ingat la…(byk mkn semut merah). kalau posa 5 hari dlm bulan rejab nanti doa kita dimakbulkan Allah..part ni yg aku suka ni…sebab aku nak minta kat Allah supaya wafiy sihat sentiasa…jadi aku pon ajakla papa posa sekali….

jadi hari ni aku posa la..so far..(tapi bau makanan yg opismate aku tgh dok mkn kat pantry tepi bilik aku ni mmg HARUM…alahai..sabar je la yea)…papa aku tatau apa citer posa dia, but as at 12 tadi dia kata tak makan tak minum lagi….

tetiba tringat plak acara mkn2 kat pizza malam jumaat lepas…

alahai cedapnya soup tu anakku…he managed to eat that soup by himself..like half of the bowl jugak la..bagus2..dah besar anak mamapapa ni…

wah sikit punya godek ye wafiy….

(sori pics are not really related to this post..cuma pizza tu yg berkait dgn perut aku yg lapo ni ha..)

harapan aku posa aku ni diberkati dan doa aku dimakbulkan..insyaAllah….

8 Comments (+add yours?)

  1. acai
    Jul 07, 2008 @ 14:37:06

    slm mamawafiy,
    moga sihat2 bersama keluarga ye..:) waa, comeinye dia kat pizza tu,hehe..slmt menyambut Bulan Allah ni..emm, mudah2an puasa kita semua diterima,amin..

    Reply

  2. lia
    Jul 07, 2008 @ 17:22:50

    Amin..
    kak sama jer slim wafiy ni ngan hannan..hehe

    Reply

  3. mamawafiy
    Jul 07, 2008 @ 17:41:52

    encik acai: salam salam…..mudah2an juga…btw, tq for visiting my blog…feel free to hop okay…

    lia: tq for ur amin…mmg sama pun slim bdk 2 org tu….susah btl nak naik berat bdn..pipi je tembam

    Reply

  4. mamawafiy
    Jul 08, 2008 @ 08:21:45

    encik acai: saya syak awak juga posa kan…..bagus2…

    Reply

  5. aishah
    Jul 08, 2008 @ 15:04:55

    alalala…comelnya wafiy ni…

    Reply

  6. mamawafiy
    Jul 08, 2008 @ 15:36:07

    tu la…aku rasa anak aku mcm tak bsr2 je…kecik je gitew…..

    Reply

  7. Siti Sal Azira - Ibu Wafi
    Jul 25, 2008 @ 14:02:20

    Alala sedapnya wafi makan ekk.Pandai Wafi ni makan sendiri ekk..Baik plak tu.Kalau Wafi Ct abis tumpah2 dibuatnya.Tu yang malas nak bagi tambah kalau makan kat luar tak duduk diam abis meja pun nak dipanjatnya.

    Reply

  8. mamawafiy
    Jul 25, 2008 @ 15:21:04

    mana ada pandai ct…tu gambar yg disnap sblm sup tu tumpah atas meja..dan sblm tu dia siap pnjt meja sambil ketuk2 meja dgn sudu garfu lagi..malu i..semua org tgk..

    si wafiy akak ni ada 4 benda je yg dia mkn:

    1. sup mushroom pizza
    2. mashed potato KFC
    3. Nestum rice+mixed vege+chicken
    4. biskut tiger..

    yg lain sah2 dia takkan mkn..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: