khas untuk ‘pentag’ saya kali ini…

dah lama aku tak kena tag nih…kalau name tag hari2 pakai la…hahahaha…sementara ada masa ni aku dgn rasa besar hatinya nak menjawab soklan2 tersebut seperti berikut:

LIST OUT THE TOP 5 PRESENTS YOU WISH FOR:
1. Set meja makan yg berharga rm15k spt yg terdpt dlm majalah Impiana keluaran Mei…
 

 

 2. ubat yg paling mujarab, cepat berkesan dan tak perlu dos yg tetap utk sembuhkan asthma wafiy…ada ke?

3. percutian sekeluarga ke jEPUN…dengan semua belanja ditanggung beres…

4. set penjagaan muka SKII yg amat mahal itu

5. sebiji kete Vios hitam….yg baru tau

LIST OUT THE REASONS FOR YOUR CHOICES:

1. sbb set meja mkn tu sanggattttt canteekkk..dan ianya kayu jati solid….dan aku rasa ianya adalah set yg worth buying..atau worth giving to me…ianya tahan lama dan senang utk dijaga..(mcm salesgirl Jatimas plk). lagipun aku suka set perabut yg natural dan bukannya kontemporari mcm meja mkn kaca ke..meja ala2 futuristik ke..eiii tak suka

 

2. aku sgt risau akan tahap kesihatan wafiy..asthma dia agak teruk sampai kena amik gas 4 jam sekali..dos inhaler pun dah bertambah..aku dah cuba bagi madu tapi tak constant sbb dia refuse to eat..takkan aku nak paksa sampai dia meronta2..kesian..azhani kata cuba bg mkn hati unta..yg tu aku tk cuba lagi..aku tgh berusaha tny sapa2 yg nak g umrah..mintak berjaya..aku dah boring nak kasi inhaler 2 kali sehari sbb dia akan melalak..

3. aku sanagt suka negara matahari terbit ni..mmg dah lama bercita2 nak ke sana tapi takdak duit. so aku amat menghargai kalau ada kwn2 yg sanggup sponsor aku hahaha

4. aku bukannya ‘ratu’ kecantikan sgt..aku cuma tertanya2 apala yg buat SKII ni mhal sgt…satu set rm2k tau..tgk dia punya kesan mmg cantik..penah nak cuba beli dulu..tapi bukan satu set la..satu produk je…tu pun makan 3ratus jgk..tapi tak jadi sbb mahal beno..takut kalau tak pakai rugi jer. jadi kalau ada org hadiahkan aku tak le ralat sgt kalau x pakai hahahaha…..

5. aku dah jadi minat dgn Vios hitam ala Taufik tu…nak beli tak boleh..so dapat hadiah canteek la tu

THE PERSON WHO TAGGED YOU IS

faruqy

5 IMPRESSIONS OF HIM/HER:

 alahai malu nak cakap..takdelah..poyo je…well,sepanjang hampir 3 thn berkawan dgn mamat ni, bagi aku dia ni:

1. blur mcm aku jgk..masa mula2 dia ‘tunjukkan’ kebluran dia aku tetiba jd hapi sbb aku rasa aku dgn dia sama..

2. jujur dan menghormati org lain
3. penguasaan bahasa inggerisnya sangat baik malah slalu cakap jargon2 yg aku tak tau..

4. suka liverpool sangat2..which is same with me
5. kami ada byk persamaan..betul tak faruq?

MOST MEMORABLE THING HE/SHE HAS DONE FOR YOU:

dia hadiahkan saya satu kek kecil yg sgt comel pd harijadi sy yg ke28 secara spontan..masa tu kami ada kursus di Hotel Residence UNITEN…..masa tu sy sedih sbb papa lupa nak wish saya happy besday..but dgn adanya kek hadiah beliau yg diberikan dgn ekspresi wajahnya yg ceria..saya jadi sangaaaaat HAPPY at that time…tqvm faruq…

MOST LOVED INVENTION (doesn’t have to be technically advanced)

poems…..

WHAT DO YOU DESPISE THE MOST

My honesty and my all-good assumptions of people around me…which always turn to be a threat to me…but i think i manage to change myself day by day….

6 PEOPLE YOU WANNA TAG

ecah  (saya berminat nak tau jwpn awak start from ‘impression of her/him…)

faruqy  (pun sma mcm ecah)

liya haris

joyz

uun

g-ha khairi

 

 

 

 

 

 

7 Comments (+add yours?)

  1. faruqy
    May 14, 2008 @ 01:10:50

    oit mana boleh tag aku balik! hehe oklah aku buat part ‘impression of him/her’ tu jela..

    btw, aku rasa yg most loved invention tu, invention kamu la! bukan invention saya! haha apa daa..

    Reply

  2. mamawafiy
    May 14, 2008 @ 13:25:30

    oho ye ke…sori la..kelamkabut semalam

    Reply

  3. lia
    May 15, 2008 @ 00:32:48

    kak, nanti ada masa lia ‘jawab’ tag akak ni yer..at this moment lia agak bz siapkan analisa sebutharga..Peninggggg!!!! Apa tknya, satu pusat sampai 12 syarikat yg masuk..pengsan lia nk buat sorg2..

    Reply

  4. mamawafiy
    May 20, 2008 @ 06:53:41

    okay bebeh

    Reply

  5. aishah
    May 21, 2008 @ 07:18:17

    halamak…faruq dah tag aku lah…yang pasal 5 impression tu, aku jawab kat sini lah ek…😛

    i. agak blur…mudah je nak kenakan kau…(aku memang jahat)
    ii. a good sister and friend…. selalu memahami diri ku tapi still jugak kau nak buat lawak yang tak menjadi sebab aku badmood (aku tidak suka bergurau!) hehe
    iii. baik sangat. aku jer yang selalu buat jahat kat ko…(sori sis!)
    iv. mantap bab2 kontrak! kalau ada apa2 pasal kewangan esp. kontrak, silalah tanya cik sal nih!
    v. a good mama…and good wife….penuh kasih sayang gitu. hehe.😛

    amacam, okay ke?🙂

    Reply

  6. faruqy
    May 28, 2008 @ 04:21:46

    no. 1, aku setuju dengan ecah. kamu adalah blur. rasanya lebih lagi dari saya. haha

    no. 2 ecah pun aku setuju, sally seorang kawan yang baik. amat ramah mesra dan seronok sembang.

    no. 3 pun aku setuju (haha aku tiru ecah jela!). pn salina seorang yang amat berbudi bahasa lagi bertimbang rasa. haha

    no. 4 aku tak pasti sangat, sebab aku takde dealing kontrak dengan dia, hehe. so yang ni aku ubah sikit la. she is, in my opinion, very committed to her work

    no. 5 aku tiru ecah balik. she loves her family so much. pi bilik penuh gambar. kat komputer penuh gambar. kat fster penuh gambar. sini je tarak. hehe

    Reply

  7. mamawafiy
    May 28, 2008 @ 04:35:37

    hei u ol ni……lawak plak bila baca komen korang ni..but no.5 tu aku rasa semua org akan mcm aku..yelah dah family kita mestilah kita sayang kan…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: