Luka di lutut sapa la yg tau…

hahaha…tak tau nak mula di mana..banyak sgt benda buruk berlaku kat aku hari ini..hari JUMAAT yg indah dan permai ini. Berikut adalah summary perkara2 tersebut:

1. lesen memandu aku dah mati semalam..tanpa disedari..

biasanya papa akan ingatkan aku duedate lesen memandu aku ni tapi since papa terlalu bz dgn projek ‘PLAZAHRAH’ dia…dia dah lupa beb. Tetiba masa tgh miting tadi aku tingat lesen aku mati semalam..apalagi menggelupur la aku, takut beb. In fact smlm ada abg traffik dok buat operasi kat bwh jambatan P16 tapi aku dgn selambanya berhenti slpls ditahan..tak ingat pon lesen dah mati. sib baik abg traffi tak tanya lesen..dipendekkan cite, aku pon g la post office kat Kompleks B..dgn kak as dan mazrini…on the way berjalan kaki ke sana, aku telah TERJATUH…..dan tersembam..dpn org ramai..ya ALlah malu giler..pas jatuh tu aku gelak..hahaha..kas as pun gelak…

2. pos office offline so takbleh renew lesen

apakejadah la jpj ni..asal lunch je dia offline…dahla kaki aku sakit sbb jatuh tadi…tup2 takdapa renew lesen plak…ni nak kena sound JPJ ni…

3. nak withdraw duit kat ATM takbleh

ini bukan kes takde duit dlm bank okay…tapi CIMB ni sengal…tak link plak dgn Bank Islam hari ini..heiiiii…geram betul…at last pinjam duit kat as 100 nak soping kat pasar tani MOF….malu gua….

tu la dia senarai ‘hari malang’ aku…tapi takpela…mungkin ini adalah kifarah di atas kesalahan dan dosa aku yg lalu ekekekeee………..

dan yg bestnya dlm sakit2 lutut aku bleh soping sakan tu..hahaha…..memang shopaholic betui aku ni……

ok la..nak balik…chow….

5 Comments (+add yours?)

  1. aishah
    May 12, 2008 @ 00:17:34

    hehe…sabar..dugaan di hari Jumaat tu…kak as gelakkan kau? nakal nih!

    Reply

  2. faruqy
    May 12, 2008 @ 01:39:47

    hohoi dah renew ke belum lesen tu? kalau tak, gua report kat shafiq! muahaha!

    ikutlah macam gua, abis lesen L in 2001, buat 10 tahun terus! haha 2011 karang la baru kena pi renew..

    Reply

  3. lia
    May 12, 2008 @ 02:03:23

    kak, lesen P lia pun dh tamat bulan 8 thn lepas..skng ni curi2 je bawak keta.. konfiden itu penting..hehehe

    Reply

  4. faruqy
    May 12, 2008 @ 03:23:20

    haha lia, berani sungguh kamu! dah 9 bulan berlalu ni!

    Reply

  5. mamawafiy
    May 12, 2008 @ 04:41:34

    echah: ye kak as pun gelak, jadi aku pun gelak ler jugak w’pon sakit beb..

    faruqy: saya tidaklah banyak duit dan berfikiran pnjg mcm awak nak renew lesen 10 tahun ahead…fuh..u r the only 1 yg buat gini kot…..(saya sdg kira berapa byrnnya..hehehemmm). btw, aku dah renew kat KLCC sabtu lepas okay..takperlu bgtau siapa2 yea..

    lia: ye..akak setuju..konfiden tu amat penting..but in ur case i advice u to renew cepat2 okay…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: