Jika tanpa lelaki…

Pagi ni papa amat bizi, nak ke opis cepat sebab ada appoinment dgn client..jadi tak sempat nak tlg isikan minyak kete mama…bukannya mama tak pandai isi sendiri tapi papa yg overprotective..takut sgt mama ni kena rompak ke..kena buli ke (ada ke??) kat petrol station tu…padahal kalau mama outstation tu boleh aje isi minyak sendiri..so, pagi ni mama kena isi minyak sendiri la nampaknya..kat depan umah je petrol station tuh…mama dgn konfidennya ckp..’it’s ok pa, mama boleh..’

sampai kat petrol station, dah bayar kat kaunter rm30…time nak bukak penutup minyak kat kete tu alamak…ketat giler..takbleh buka..seminit, 2minit..sampai dah 5 minit terkial2 mama perati sekeliling kot la ada mamat pam minyak yg boleh tolong mama..tapi hamperh..takdek la plak hari ni..baru la takdek kalau tak bertompok2 sibuk2 kat pam…mama pun menyumpah2 dlm hati..ni mesti mamat pam 5 hari lepasla ni..suka2 je tutup ketat2…tak tau ke mama ni agak lembik?(mana la dia nak tau kan?)tetiba..aha…ada mentol kat atas kepala…mama approach sorg mamat yg tgh tunggu turn nak isi minyak moto kat queue blkg mama..’bang, tlg bukakkan bang..ketatla…’. mamat tu sengih je…sekali dia pusing dah terbuka….cishhh..mesti dia kutuk aku dlm hati ‘apalah minah ni…lembik betul’…ahh..lantakla..yg penting boleh bukak..lepas ucap tima kasih aku pun terus isi minyak sambil berfikir…rumit jugak hidup ni kalau takdak lelaki….hahahaha

7 Comments (+add yours?)

  1. lia
    Apr 28, 2008 @ 08:47:16

    mesti dalam hati mamat tu kata ‘ alah minah ni, taktik nk ngorat aku la tu’..kuikuikui

    Reply

  2. mamawafiy
    Apr 29, 2008 @ 08:18:51

    kalau betulla hypotesis lia ni..hahahaha….mari kak pai jwbkan..eii tak kuasa la aku nak ngorat ko hahaha

    Reply

  3. faruqy
    May 02, 2008 @ 01:13:40

    hahaha sungguh lawak sekali kisah mu itu puan sally!

    Reply

  4. mamawafiy
    May 02, 2008 @ 08:33:17

    ye la..lawak la jugak

    Reply

  5. chinnee
    May 07, 2008 @ 04:49:41

    hi mamawafiy

    thanks for dropping by my blog. yur hb so sweet la, takut u kena tangkap kat petrol station, hehe…

    btw, in reply to your comment. Pediasure memang berkesan, but only if u dont mix with other milk powder, solely on Pediasure saja.Tapi it is only for kids above 1yr, i think…

    Reply

  6. Abah
    May 27, 2009 @ 12:30:54

    samekom.. sory la tetiba menyampuk… aku rasa tak kenal korang dan yang pasti korang mmg tak kenal aku…
    just wanted to say that we are all the same… pompuan perlukan lelaki dan lelaki juga perlukan pompuan… agak kasar bunyinya tu… tukarkan pompuan tu kepada wanita🙂

    why did i said that? i’ll story you one of my experience and i’ll try to make it short😛

    kehidupan sebagai suami isteri perlu ada sokongan dan kerjasama yang kuat dari kedua-dua pihak. sebagai contoh kalau isteri mintak tolong jaga anak2 kejap, nasihat aku kepada lelaki jangan la menolak. kalaulah dibuatnya isteri kena pegi outstation… jenuh nak handle nanti hehehe…

    as i said i’ll make it short🙂 so thats it and bye…

    Reply

    • mamawafiy
      May 27, 2009 @ 21:06:13

      waalaikumsalam..
      mcm kenal je encik nih..:-)
      anyway..btl apa yg abah ckp tu..setuju benar saya…apa yg penting..kerjasama heheee

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: