first cut is the deepest….

entah la tak tau tajuk di atas sesuai atau tidak dgn cerita aku ni..actually the title adalah tajuk sebuah lagu tahun 70an ke 80an aku tak ingat..it just crossed my mind. Dalam flight ke KK ahad lalu aku saja je selak2 buku cadangan bajet satu agensi ni..dan ternampak sesuatu yg berkaitan dgn ‘kontrak’..dan i know the whole story about the contract coz i’m the one who made it appears in the book..dulu kan aku kat unit perolehan..sekarang unit bajet…dan tetiba aku rasa i’m still attached to unit perolehan..and i’m still responsible to everything related to the unit..aku terbayang mcmana aku memula bertugas kat unit perolehan..boss besar dan bos kecik yg baik hati..dan tetiba aku rasa memang pengalaman pertama adalah permulaan manis bagi segala-galanya (since unit perolehan adalah unit pertama yg mengajar aku selok belok kerja keras). dan suddenly i got the blues…tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula tempat bermain….aku rasa sedih sangat nak tinggalkan unit perolehan dan boss kecik yg amat baik dan best. tapi, aku tak boleh buat apa2 melainkan teruskan kehidupan di unit baru yg memang sgt menuntut lebih byk effort. dan hari ni, aku rasa amat bersalah sebab masih menyibuk di unit perolehan sedangkan since 10th Mac 2008 aku dah pindah dari unit ni…dan kwn2 di unit bajet dah bising2 suruh aku buat kerja bajet..well well….i think i need some times to fix everything to be well placed….

minda…please stop from thinking about my sweet past..

hati..please admit that we have to move forward from now on..

entahlah..couldn’t agree more that ‘first cut is the deepest’….. 

9 Comments (+add yours?)

  1. faruqy
    Apr 09, 2008 @ 06:20:57

    haha kamu berat hati mahu meninggalkan tempat lama.. saya boleh faham. tapi dekat je pun, bukannya tak boleh menjenguk sekali-sekala!

    Reply

  2. en_me
    Apr 09, 2008 @ 18:12:54

    mcm mlm pertama gitteww.. ihihi

    Reply

  3. mamawafiy
    Apr 10, 2008 @ 07:12:55

    faruqy (yg kachak): memang bagus sebab kamu memahami dan kebetulan berada di dalam situasi yg agak sama dengan saya ini….anyway tq for the uplifting words beb..

    en_me (yg bijak): amboi2….hemhemmm yeeer

    Reply

  4. faruqy
    Apr 11, 2008 @ 00:45:22

    haha my situation’s a bit different from yours. I attach no emotional strings to my work, so I don’t really care where I’m posted. SAYA MENURUT PERINTAH.

    haha btw I’m not kachak la.

    Reply

  5. lydiarayyan
    Apr 13, 2008 @ 23:08:14

    betul…betul…..

    Reply

  6. shahidah
    Apr 17, 2008 @ 02:12:06

    coretan akak buat saya nostalgik.. memang sinonim lagu sheryl crow tu, posting pertama, bos pertama, ofis pertama boleh buat kita rindu walaupun kita dah berlalu bawa haluan baru..

    kat ofis baru, hati masih teringat ofis lama, projek yg diusahakan tapi terpaksa ditinggalkan kerana SYMP.. everytime paper atau isu berkaitan istiadat dan Istana Negara masuk, rasa excited. macam jumpa first love🙂 tapi… itulah, cuma dapat memandang dari jauh…

    yg lagi hiba, bila menjengah ofis lama, terasa kemesraan yg tertinggal dah asing pada diri… yg lagi BEST, memandangkan ofis lama tu tempat sulit dan rahsia, KPSU yg berlagak tu sesuka hati je menghalau ida keluar, suruh tunggu kat kaunter je. kata beliau, banyak dokumen rahsia, tak layak untuk ida tengok2..

    to be booted off from a place that used to be my sole domain, sedih kan? tapi bak kata faruq, SYMP.

    but still, first cut will always be the deepest.

    ida akan ingat sampai bila-bila.

    Reply

  7. mamawafiy
    Apr 17, 2008 @ 03:51:53

    faruq: yelah ko tak kachak pon….hehehe..
    lydia: tq for feeling apa yg saya rasa…
    ida: kita serupa…

    Reply

  8. lia
    Apr 21, 2008 @ 01:41:27

    kak, kdg2 yg first tu tkde la besh sgt tp yg firts la akan kita kenang sampai bila2 ..betol tk??

    Reply

  9. mamawafiy
    Apr 21, 2008 @ 08:59:04

    lia: betul sangat tu dik…..sebab tu ada org yg dah clash dgn bf/gf dia yg tak best tetap akan kenang memori diorg sampai bila2……tapi in my case, luckily it’s all BEST la….

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: