please vote for amirul wafiy…

aku hantar gambar wafiy utk contest ‘baby idol 2008’ kat mix.fm..so nak minta kawan2 semua vote utk wafiy la..nanti dapat hadiah bleh la blanje korang makan2..hehehee….so please vote for muhammad amirul wafiy kat sini 

semoga dapat vote yg banyak..terima kasih…

tune to mix.fm

ahah…dulu masa study aku suka dgr hitz.fm..dan one of my housemate suka sgt dgr mix.fm. aku kata ‘tak in la kak i***, mix hanya utk oldies shj’ sebab mmg lagu2 yg ada dlm mix agak oldies..tapi sejak aku pindah bilik baru dan dah ada radio..aku suka plk dgr mix..mungkin aku dah TUA..hahahahaa….

ni lagu yg tgh ‘in’ skrg kat mix.fm..best sgt…romantik giler…

Breathless – Shayne Ward

If our love was a fairy tale
I would charge in and rescue you
On a yacht baby we would sail
To an island where we’d say I do
And if we had babies they would look like you
It’d be so beautiful if that came true
You don’t even know how very special you are

Chorus

You leave me breathless
You’re everything good in my life
You leave me breathless
I still can’t believe that you’re mine
You just walked out of one of my dreams
So beautiful you’re leaving me
Breathless

And if our love was a story book
We would meet on the very first page
The last chapter would be about
How I’m thankful for the life we’ve made

And if we had babies they would have your eyes
I would fall deeper watching you give life
You don’t even know how very special you are

Chorus

You must have been sent from heaven to earth to change me
You’re like an angel
The thing that I feel is stronger than love believe me
You’re something special
I only hope that I’ll one day deserve what you’ve given me
But all I can do is try
Every day of my life

Chorus x2

 

nak dengar? silakan:

http://www.youtube.com/watch?v=JUCGwiuV1x8

 

 

 

 

Jika tanpa lelaki…

Pagi ni papa amat bizi, nak ke opis cepat sebab ada appoinment dgn client..jadi tak sempat nak tlg isikan minyak kete mama…bukannya mama tak pandai isi sendiri tapi papa yg overprotective..takut sgt mama ni kena rompak ke..kena buli ke (ada ke??) kat petrol station tu…padahal kalau mama outstation tu boleh aje isi minyak sendiri..so, pagi ni mama kena isi minyak sendiri la nampaknya..kat depan umah je petrol station tuh…mama dgn konfidennya ckp..’it’s ok pa, mama boleh..’

sampai kat petrol station, dah bayar kat kaunter rm30…time nak bukak penutup minyak kat kete tu alamak…ketat giler..takbleh buka..seminit, 2minit..sampai dah 5 minit terkial2 mama perati sekeliling kot la ada mamat pam minyak yg boleh tolong mama..tapi hamperh..takdek la plak hari ni..baru la takdek kalau tak bertompok2 sibuk2 kat pam…mama pun menyumpah2 dlm hati..ni mesti mamat pam 5 hari lepasla ni..suka2 je tutup ketat2…tak tau ke mama ni agak lembik?(mana la dia nak tau kan?)tetiba..aha…ada mentol kat atas kepala…mama approach sorg mamat yg tgh tunggu turn nak isi minyak moto kat queue blkg mama..’bang, tlg bukakkan bang..ketatla…’. mamat tu sengih je…sekali dia pusing dah terbuka….cishhh..mesti dia kutuk aku dlm hati ‘apalah minah ni…lembik betul’…ahh..lantakla..yg penting boleh bukak..lepas ucap tima kasih aku pun terus isi minyak sambil berfikir…rumit jugak hidup ni kalau takdak lelaki….hahahaha

Here i am…

hi people..i’m back again after a short break..just got time and space to write something here. All this while i’m almost lost..

okay..now i’m in a new office room (and of course BIGGER) and one thing  i like bout this new room is that it has a great view over the lake and i can relax my eyes by looking at the green scenery through the window…but still i can’t manage the pile of document here and there but i guess i’ll just get rid of it by this weekend..

now, i’m totally in the budgetary item….i have to familiarized with the ABM7, ABM5, and so forth…hope that i can learn faster…..and it’s good to have new environment after all..

first cut is the deepest….

entah la tak tau tajuk di atas sesuai atau tidak dgn cerita aku ni..actually the title adalah tajuk sebuah lagu tahun 70an ke 80an aku tak ingat..it just crossed my mind. Dalam flight ke KK ahad lalu aku saja je selak2 buku cadangan bajet satu agensi ni..dan ternampak sesuatu yg berkaitan dgn ‘kontrak’..dan i know the whole story about the contract coz i’m the one who made it appears in the book..dulu kan aku kat unit perolehan..sekarang unit bajet…dan tetiba aku rasa i’m still attached to unit perolehan..and i’m still responsible to everything related to the unit..aku terbayang mcmana aku memula bertugas kat unit perolehan..boss besar dan bos kecik yg baik hati..dan tetiba aku rasa memang pengalaman pertama adalah permulaan manis bagi segala-galanya (since unit perolehan adalah unit pertama yg mengajar aku selok belok kerja keras). dan suddenly i got the blues…tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula tempat bermain….aku rasa sedih sangat nak tinggalkan unit perolehan dan boss kecik yg amat baik dan best. tapi, aku tak boleh buat apa2 melainkan teruskan kehidupan di unit baru yg memang sgt menuntut lebih byk effort. dan hari ni, aku rasa amat bersalah sebab masih menyibuk di unit perolehan sedangkan since 10th Mac 2008 aku dah pindah dari unit ni…dan kwn2 di unit bajet dah bising2 suruh aku buat kerja bajet..well well….i think i need some times to fix everything to be well placed….

minda…please stop from thinking about my sweet past..

hati..please admit that we have to move forward from now on..

entahlah..couldn’t agree more that ‘first cut is the deepest’…..