Me

Selepas seminggu duduk di Wad 2C, Hospital Putrajaya menjaga Wafiy yang terkena jangkitan paru2 dan asthma, aku jadi begitu malas untuk kerja. Dengan kata lain..motivasi dah tak ada. Mungkin bulan posa pun ada impak kepada perubahan ini. walhal aku adalah org yang penuh dengan motivasi–berkebolehan untuk memotivasikan diri sendiri dan juga org lain. Itu kata Dr. Fadzillah Kamsah–melalui kajian selama 25 tahun lagi..dan aku rasa memang kajiannya itu ada kebenarannya. Ok la lupakan kajian beliau, berbalik kepada senario semasa–kenapa aku malas..mula2 aku fikit i’m just unwell for this time being. Minda berserabut dan tentulah hasil kerja tak memberangsangkan. Kerja melambak2 kat atas meja sampai dah tak ada ruang nak campak kat mana file2 ni..kalau org lain tengok mesti ingat aku ni poyo je…ahh lantaklah dengan orang.

Semalam aku layan perasaan sambil tengok emel yang beratus2 jumlahnya..jenuh mata menengok sampai ke petang. Staff dah jeling2 sebab situasi aku bekerja semalam tak sama mcm biasa, selalu kelam kabut, kalau tidak pun terpaku kat PC mengarang perakuan-perakuan ke MOF. Tapi semalam punyala rilek PSU (K) 2 ni..siap bleh senyum sorang2. Tapi aku tabik spring kat En. Hasan my dear boss..dia ni memang considerate..memahami masalah aku. Tq boss…

Hari ini, cuba nak buat perakuan JLSM ke MOF..memula aku tak nak buat lagi. kononnya nak let the blues in the air but the other side of me..not allowing me to do so..bukannya nak kata aku bagus sangat tapi aku ni skima..dengan kata lain penakut…takut je staf nampak aku tengah surf internet walhal diorang lagi hebat dari aku..ahh..lupakan diorang, it’s about me..so, on your mark, get set..go…..

7 Comments (+add yours?)

  1. aishah
    Oct 02, 2007 @ 03:53:21

    chaiyok mama! nanti dokumen2 dari RSD pulak akan menyusul!

    semoga wafiy akan bertambah o.k yek!

    p/s : kagum gak en.hassan!

    Reply

  2. shahsulong
    Oct 02, 2007 @ 07:39:47

    sometimes even the strong ones pun perlu someone to be strong for them…

    ada masa rasa tak terdaya nk hadapi, nak selesaikan masalah yang dah tak tahu kat mana solutionnyer. buntu.

    tapi, itulah gunanya kawan di masa susah dan di masa senang. kawan yang memahami saat kita terlalu penat untuk melangkah tapi tetap akan support kita andai kita masih perlu melangkah..

    satu demi satu.. sikit demi sikit. lama-lama masalah akan terungkai. take yr time, dear..

    life must go on. n you have the strength to keep on going🙂

    Reply

  3. mamawafiy
    Oct 02, 2007 @ 09:05:11

    thanks guy for the advice..seem so real ha..
    btw..it’s great for having u all…

    Reply

  4. emillia & pian
    Oct 02, 2007 @ 23:52:05

    semoga wafiy cepat sembuh…anak kak apai dah brp bln…anak kami baru 4 bln…

    sabar kak apai…susah dulu senang kemudian
    kay🙂

    Reply

  5. mamawafiy
    Oct 03, 2007 @ 00:29:41

    tq emi and pian…dia dah ok la ni cuma under treatment lagi, kena pakai inhaler.dia dah umur 8 bulan..18/10 ni dia masuk 9 bulan

    Reply

  6. ziggurats
    Oct 04, 2007 @ 05:18:27

    Wafiy masuk hospital? Jangkitan peparu? Asma? My..my..dah lama tak jenguk your blog, minggu lepas n early this week sibuk sikit. So, macamana Wafiy sekarang? Rifqi batuk n ada phlegm jugak tapi doktor cakap ok. Malam ni baru nak rujuk pakar. Kiss and hug Wafiy for me yeh.

    Reply

  7. mamawafiy
    Oct 04, 2007 @ 05:36:04

    ok..will do

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: