Rumah Baru Kami

Semalam, kami (aku dan husband) telah meng’commit’kan diri kami dalam satu perkara yang amat penting dalam hidup kami sebagai suami isteri..kami telah beli rumah di Dengkil..di Taman Emas.  Kami juga aware bahawa mulai saat kami sign SPA tu, kami dah memilih utk bertanggungjawab ke atas apa saja berkaitan dengan rumah tersebut, contohnya kami kenalah berjimat sikit utk byr loan yang melebihi RM1k tu..kenala adjust gaya hidup sikit supaya tak terlajak. Kami juga kena simpan duit lebih dari apa yang kami simpan sekarang ni sebagai persediaan nak masuk rumah baru dijangka pada September 2009 . Papa sangat teruja dan happy sampai dah ada plan dah nak letak itu ini kat situ kat sini. Aku pun sama. Kami harap keputusan yang kami buat ni tepat dan semoga kebahagiaan dan rezeki kami akan berpanjangan dengan rahmat dan redhaNya..amin…sedikit sebanyak maklumat rumah seperti berikut:

Name : Mercury
Land Area : 20′ x 70′
Built-Up Area : Approximately 2000 square feet
Building Type : Double storey link terrace house
Characteristics : 4 bedrooms, 3 bathrooms
Special Features
  • 2 car park space with tiles for driveway area
  • Higher ceiling height for ground floor
  • Open layout concept for ground floor area
  • Larger family hall + skylight window (1st floor)
  • Spacious dry and wet kitchen
  • 2’x2′ homogeneous tile for living & dining area
  • Ceramic tiles for staircase and bedrooms
  • M.S. grille with brick wall for front/side fencing
  • Generally, north-south orientation
  • No units facing T-junction
  • Corner units come in 1’-3’ wider width
  • Strategic recreational parks with landscaping
Selling Price : RM248,800.00 onwards per unit (on promotion: RM218,800.00)

p/s: aku tak de niat nak riak atau bangga diri tapi just nak share gembira je..jgn salah anggap kawan2..

10 Comments (+add yours?)

  1. uun1712
    Sep 12, 2007 @ 07:30:22

    Alhamdulillah, murai rezki ko yer. Semoga rumah baru ni nanti akan membawa kebahagian yang berpanjangan utk Apai dan family..
    kalau umah besar anak ckit tak cukup kot.

    Reply

  2. mamawafiy
    Sep 12, 2007 @ 07:54:20

    doakan la moga2 begitu ye uun..aku pun doakan yg sama utk kwn2 aku semua..
    cakap pasal anak..ikut husband aku tahun ni jgk nak baby girl…tapi nak buat camne kena tunggu 3 tahun lagi insyaallah…tak mampu la fizikal dan ekonomi..

    Reply

  3. aishah
    Sep 12, 2007 @ 08:49:46

    Heh. Macam best jer specs rumah yang dinyatakan oleh Puan Sally. Macam berminat. Anyways, I have to find the other half or wait til I get promotion then only I think I can afford a house I could call mine.

    Tahniah. On your new home. Thanks also for the udang masak lemak.😛

    Reply

  4. mamawafiy
    Sep 12, 2007 @ 08:53:49

    Anda mampu memilikinya Cik Echah..tapi i think better u wait ‘the other half’ from somebody special lagi berbaloi…bolehla kita berjiran..

    udang masak lemak—sama-sama

    Reply

  5. nolee
    Sep 14, 2007 @ 00:31:22

    congratss ciksal… it is indeed a big commitment..
    tapi kata orang muda-muda laa kumpul harta..insyaAllah.. hari tua nanti senang..semoga terus murah rezeki..

    Reply

  6. mamawafiy
    Sep 14, 2007 @ 00:37:04

    thanks nolee…same goes to you..

    Reply

  7. Kak Yati UKM
    Jan 07, 2008 @ 08:52:19

    Tahniah…
    Dah Beli Rumah pun dia.. Aset tu..
    Beringat Sebelum Tua dan Untuk Anak Ina Jua….

    Reply

  8. lia
    Jan 08, 2008 @ 01:55:23

    wahhh..kak pai dh beli umah.
    Alhamdulillah..lia pun dh bincang dgn hubby by this year kena ada rumah sendiri..
    nampaknya terpaksa la lia mengurangkan aktiviti menziarah sogo lepas ni sbb kalau dh menziarah tu ada je benda yg dicapai..tangan ni mcm ada magnet lak :o)

    Reply

  9. mamawafiy
    Jan 08, 2008 @ 04:18:56

    biasa la tu lia..kak pai ni tak yah tunggu sogo..mana2 kedai je bleh ada aktiviti ‘mencapai’ tu..tak pe, slow2 dulu.lia masih muda(?) dan ada byk peluang lagi….

    Reply

  10. lia
    Jan 21, 2008 @ 03:59:22

    muda ke? heheh..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: