Mari layan teka-teki teka-tekuk

Salam Jumaat…apart from kisah tertinggal purse di hari yang best untuk berjimba ni..ada story buat penawar duka..

Alkisahnya, anak saya nama Wafiy tu kan..ada beli 3 buah buku kecik-kecik comel macam bentuk majalah mangga tu. Beli dari kedai buku sekolah dia. Semalam lepas buat kerja rumah saya kemaskan beg sekolah dia ternampak buku tu. Terus tanya dia sapa punya. Dia kata dia beli. Saya tanya lagi, berapa RM satu buku ni? Dia jawab alaaa murah je RM1 je ma..murah laa sangattt anak oiiii… Ni sampai tiga kiranya RM3 la kan. Saya heran la mana dia dapat duit beli buku tu sebab sehari belanja sekolah dia RM2 sekolah pagi (walaupun bawa bekal, memang standby kan duit belanja in case nak beli stationery ke apa ke). Dengan bangga dia kata dia simpan duit belanja untuk beli buku…Tskkkkkk terharunya dengar…sekali dia tunjuk ‘tempat persembunyian’ duit belanja dia…nahhhh ada RM13 semuanya… *bagus bagus*

 

??????????

Camera 360

 

Camera 360

Nak tau apa yang tak bagusnya?

Hmm….semalaman saya dengan papa dia dengan adik dia Damia kena layan teka-teki dia yang dok ada dalam buku tu laa…adoii…bukan tak suka, bukan tak nak layan…tapiiiii dah tutup lampu pun masih nak berteka-teki..adoiii…

Camera 360

 

Sampai dah boleh hafal dah beberapa teka-teki tu..

Contoh:

Orang apa yang tak boleh kawin?

Kalau KATAK diterbalikkan jadi KATAK, AIR diterbalikkan jadi apa?

Gurun apa yang paling subur?

Banyak-banyak Mi, Mi apa yang tak boleh dimakan?

Kalau Jambatan Pulau Pinang runtuh, apa yang timbul?

>>>>>>>> and the list goes on……aduhaiii anak…..

So, malam ni. 

Kena bersedia lah nak menjawab lagi tekak-teki dia tu dengan penuh perasaan teruja dan terkejut buat muka tak tahu tak ingat whatsoever….

Layan jer la……

2 Comments (+add yours?)

  1. shahsulong
    Feb 08, 2014 @ 13:19:45

    eh.. saya pun tak tau jawapannya apa.. hahahah

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: